Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tuhé šampony na vlasy: V čem jsou lepší než ty tekuté?

10. března 2020 | 06:00

Klasických tekutých šamponů máte doma určitě několik. Pokud však na vaše vlasy nezabírají, stále nejste spokojená s jejich kvalitou a chcete vyzkoušet něco nového, řešením pro vás mohou být tuhé šampony na vlasy. Jaké jsou jejich výhody, a co by vám naopak vyhovovat nemuselo?

 

Pokud jste se ještě s názvem tuhý šampon nesetkala, hned vám vysvětlíme, o co jde. Jedná se vlastně o mýdlo na vlasy, takže jako si "mydlíte" tělo, tak stejně umyjete i své vlasy. V poslední době se tyto produkty těší velké oblibě. Jaké jsou výhody tuhých šamponů a na co vás chceme už dopředu upozornit? 

Výhody

Mezi výhody rozhodně patří praktičnost. Většinou jsou tuhé šampony zabaleny do papíru nebo malé krabičky, vejdou se tak všude, což oceníte hlavně při cestování. Navíc se nemusíte bát, že se vám vylijí do kosmetické tašky, jak se to u běžných tekutých produktů občas stává. 

Další výhodou je, že tuhé šampony neobsahují syntetické látky jako ty klasické tekuté. Naopak vám mohou pomoct vlasy vyčistit od chemických částic, například sulfátů, které vám ve vlasech zanechaly klasické šampony.

Nevýhody

Ze začátku vás možná překvapí, že tuhé šampony příliš nepění. Na to si budete muset zvyknout. Po umytí mohou být vlasy navíc trochu hrubé. Je to kvůli tomu, že tuhé šampony neobsahují žádné silikony, což vaše vlasy později rozhodně ocení. Možná vám taky nesedne hned první tuhý šampon, který vyzkoušíte. Záleží totiž na složení, a tak je potřeba vyzkoušet jich více.

Jak s tuhým šamponem pracovat? 

Je to víc než jednoduché! Použijete ho stejně jako klasické mýdlo na tělo. Párkrát ho přetřete po vlasech, vmasírujete ho a následně opláchnete. V případě potřeby použijte kondicionér nebo jablečný ocet s vodou. Může se stát, že vaše vlasy budou po prvním umytí hrubé nebo lepkavé. To závisí na tom, jaký typ vlasů máte. U chemicky ošetřovaných vlasů se výsledky začnou objevovat až po 1 až 10 umytích.

Na tuhé šampony se podívejte do fotogalerie. Vyberete si?

Autor: Aneta Valešová