Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dejte sbohem roztřepeným konečkům vlasů! Tohle opravdu zabírá

...
8. května 2019 | 06:00

Problém roztřepených konečků trápí především suché vlasy bez lesku, které se také často lámou a jsou nepoddajné. Občas se ale suché konce objevují také u majitelek jemných a hustých vlasů. Konečky patří k nejcitlivější části celého vlasu, takže se první problémy většinou projevují právě na nich. Existují však způsoby, jak s nimi zatočit. Které to jsou?

 

Roztřepené, suché konce nejsou nic hezkého a často zkazí celkový dojem z našich vlasů. V zimě trpí mrazivým počasím, nedělá jim však dobře ani přílišné působení tepla. Jak se nehezky vypadajících suchých konců jednou provždy zbavit?

Ostříhejte se

Toužíte po dlouhých kadeřích, a proto svému kadeřníkovi zakazujete, aby vás stříhal? Předcházet roztřepeným konečkům se dá právě jejich pravidelným zastříháváním. Nemusíte to přehánět, stačí jen jeden centimetr jednou za měsíc a půl až dva měsíce. Výsledky uvidíte ihned, a vlasy navíc budou pevnější a porostou vám rychleji.

Sepněte si vlasy při koupání

Dalším častým důvodem, proč máte suché a roztřepené konečky, je koupání. Ať už v létě v moři, v bazénu nebo doma ve vaně. Pokud milujete koupání a máte dlouhé vlasy, raději je vždycky sepněte do culíku nebo do drdolu. Neustálé namáčení a schnutí vašim vlasům opravdu škodí.

Používejte kvalitní hřeben

Pro pohodlné kartáčování si pořiďte kvalitní hřeben. Měl by mít tupé štětinky, a to buď pružné syntetické, nebo přírodní. Železné kartáče a tupírovací hřebeny zahoďte, ty snadno vlasy cuchají. Vlasy česejte postupně od kořínků ke konečkům, a to velice jemně. V žádném případě za ně netahejte, neškubejte a netrhejte jimi.

Dejte si pozor na úpravu

Vlasy byste si neměla mýt příliš často, aby se vlasy ještě více nevysušovaly. Pokud si vlasy fénujete, nastavte fén na nižší teplotu a vlasy fénujte raději kratší dobu a poté je nechte volně uschnout. Snažte se také omezit používání žehličky a kulmy. Jestli to však pro vás není možné, používejte pravidelně ochranné přípravky, které vytvoří kolem vlasu bariéru a ochrání ho před spálením.

Vlasy sušte jemně

Zběsilým drbáním suchým ručníkem svým vlasům tak akorát uškodíte. Místo toho z vlasů jemně vymačkejte přebytečnou vodu, a jakmile z vlasů žádná nekape, nechte je přirozeně uschnout.

Používejte olejíček na vlasy

Olejíček do vlasů by vám ve vaší vlasové péči rozhodně neměl chybět. Obzvlášť pro majitelky dlouhých vlasů je opravdu potřebný. Dodá vašim kadeřím lesk a ty se pak snadno rozčesávají. Pokud máte pocit, že vám olej vaše vlasy tak akorát zmastí, pak jej nejspíš používáte špatně. Nanášejte ho do délek vlasů, nikoliv přímo k hlavě. Používejte ho vždy po umytí, a to do ručníkem vysušených vlasů. Budou méně krepatět.

 

Autor: Aneta Valešová