Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Používáte suchý šampon? Tyto chyby při jeho nanášení škodí vašim vlasům!

  • ...
    2. února 2019 | 06:00

    Suchý šampon patří mezi kosmetické zázraky, které nás zachrání, když zrovna nestíháme a potřebujeme vypadat skvěle. Nejenže nás zbaví mastných vlasů, ale často jim i dodá navíc objem a příjemnou vůni. I v tak banální věci, jako je nanesení suchého šamponu, ale můžete udělat několik chyb. Které to jsou?

    Některé ženy si svůj život bez suchého šamponu nedovedou představit a často tvrdí, že po něm mají vlasy ještě hezčí než po běžném umytí. Přestože je tento zázrak skvělým pomocníkem, nevyplatí se ho používat příliš často. Jakých chyb se při jeho používání vyvarovat, abyste vlasům spíše neuškodila?

  • Stříkáte ho příliš blízko k pokožce hlavy

    ...
    Autor: istock.com

    Už se vám několikrát stalo, že se vám na hlavě po nanesení suchého šamponu objevily bílé fleky připomínající křídu? Pak ho nejspíš aplikujete příliš blízko vlasové pokožky. Aby byl výsledek co nejefektivnější, nanášejte ho alespoň dva až tři centimetry od pokožky hlavy. Jedině tak zabráníte jeho hromadění. Pokud používáte spíš sypký pudr, nezapomeňte si po jeho nanesení vlasy mírně protřepat. 

  • Příliš mnoho suchého šamponu

    ...
    Autor: istock.com

    Možná si říkáte, že čím víc, tím líp, ale v tomto případě to není úplně tak pravda. Pokud to se suchým šamponem přeženete, vlasy tak "udusíte" a budou vypadat ještě hůř. Proto použijte pouze trochu, počkejte pár minut, a pokud vám vlasy budou připadat stále mastné, trochu šamponu ještě přidejte.

  • Nanášíte ho na špatnou část vlasů

    Autor: istock.com

    Suchý šampon určitě nemusíte nanášet na celou hlavu, ale pouze na místa, která jsou opravdu hodně mastná. Zaměřte se proto na část vlasů u hlavy, konce totiž patrně tak mastné nebudou, a proto není důvod na těchto místech suchý šampon použít. 

  • Zapomínáte ho do vlasů vmasírovat

    ...
    Autor: istockphoto.com

    Pouze nastříkat suchý šampon do vlasů nestačí. Pokud ho do vlasů lehce nevmasírujete, nesplní tu službu, kterou splnit má. Zůstane totiž pouze na povrchu vlasů, a to není zrovna to, co potřebujete. Lehce ho proto vmasírujte konečky prstů do kořínků a pokožky hlavy.

  • Používáte špatnou barvu

    ...
    Autor: Clinical nutricosmetics

    Některé firmy vyrábějí suché šampony speciálně určené pro blond a tmavé vlasy. Pokud používáte výrobek, který je určený na jinou barvu vlasů, než máte, pak se nemůžete divit, že vám to ve vlasech udělá pěknou paseku. Na tmavých vlasech například světlé fleky, a naopak. 

  • Přípravek nenecháte působit

    ...
    Autor: istock.com

    Máte pocit, že stačí suchý šampon do vlasů nastříkat a můžete vyrazit? Není to tak úplně pravda! Než ho začnete do pokožky hlavy vmasírovávat nebo kartáčovat, nechte ho chvilku působit. Jedině tak může účinně absorbovat olej, a zbavit vás tak mastných vlasů. 

  • Používáte ho příliš často

    ...
    Autor: istock.com

    Všeho moc škodí a jinak tomu není ani v případě suchého šamponu. Při častém používání dochází k ucpávání vlasových folikulů, a to může způsobit vypadávání vlasů. Zároveň se můžou více lámat, protože suchý šampon vlasy zatěžuje. Aby vaše pokožka měla šanci dýchat, používejte jej maximálně jednou týdně. 

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.