Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Takhle ne! Chyby v líčení, které vás dělají starší

  • 2. října 2020 | 06:00

    Možná si myslíte, že líčení máte v malíčku a že přesně víte, co vám sluší, ale občas stačí málo a místo toho, abyste podtrhla svou krásu, vypadáte kvůli nevhodnému líčení spíše o pár let starší. Na co si tedy dávat pozor?

    Můžete používat sebedražší make-up, rtěnku nebo oční stíny, ale pokud vám nesedí, moc velkou parádu s nimi neuděláte. Je potřeba dbát na správný odstín, ale také na způsob nanášení. Jaké jsou nejčastější prohřešky v líčení, které vás dělají zbytečně starší?

  • Špatný odstín make-upu

    Autor: istockphoto.com

    Toužíte po lehce opálené pleti po celý rok, a proto si záměrně kupujete tmavší make-up? Tak to je chyba číslo jedna. Nejenže vám tmavší odstín přidává roky, ale navíc také vypadá nevkusně. Vybírejte si proto takový odstín, který odpovídá odstínu pleti na vašem krku. Jedině tak docílíte přirozenosti a make-up nebude na vaší tváři vypadat jako nehezká maska.

    Stále si lámete hlavu, jak během pár minut vypadat skvěle? Nepotřebujete trávit hodiny v koupelně, ty nejlepší tipy, jak být krásná během chvilky, najdete v aktuálním čísle Blesk pro ženy, které seženete na stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat ZDE >>>

    Blesk pro ženy, titulka
    Autor: red

  • Špatný odstín rtěnky

    Autor: istock.com

    Špatně zvolený odstín rtěnky může udělat taky pěknou neplechu, vybírejte proto pečlivě. Blondýnkám sluší růžové nebo červené rtěnky, brunetkám zase lichotí o něco tmavší barvy. Rudou rtěnku si může dovolit každá žena, ale pozor na její odstín! Křiklavým tónům by se měly vyhýbat ženy s bledší pletí. V tom případě zvolte raději světlejší odstín. Sytě červená se pak hodí ke snědší pokožce.

  • Pozor na tvářenku

    Autor: istock.com

    Tvářenka dokáže vykouzlit mladistvější a svěží vzhled, jen je potřeba vědět, kam ji správně nanést. S přibývajícím věkem ji nanášejte pod lícní kosti, podél linie od koutku úst k uchu a místo tmavších tvářenek raději sáhněte po odstínech meruňkové nebo růžové.

  • Výrazná konturka

    Autor: istock.com

    Díky konturkám se rtěnka lépe nanáší a jen tak se nerozpije. Konturovací tužka by měla mít ale stejnou barvu jako vaše rtěnka a hlavně by měla mít stejnou výdrž. Často se stává, že po celém dni rtěnka sleze a na ústech zůstane viditelná pouze konturovací tužka. Nejenže to nevypadá hezky, ale ještě vám to i přidá roky navíc. Linku proto vždy kreslete tenkou a můžete ji klidně prstem lehce rozmazat. Díky tomuto fíglu bude vypadat přirozenější.

  • Pozor na stíny

    Autor: istock.com

    Tmavé kouřové líčení se hodí spíš pro slavnostnější příležitosti než pro běžné denní nošení. Dejte přednost matným hnědým nebo béžovým stínům, které vaše oko spíš rozjasní. Vyhýbat byste se také měla příliš třpytivým stínům, které zvýrazňují vrásky. Pokud po nich i tak toužíte, aplikujte je pouze do vnitřního koutku oka.

  • Příliš výrazné obočí

    Autor: istock.com

    V módě se stále drží husté, přírodní obočí, a pokud vám ho příroda nenadělila, nesnažte se si ho za každou cenu vytvořit. Obočí by mělo být symetrické a zvýrazněné tak, aby podtrhlo vaše rysy. Až příliš výrazné obočí může na tváři udělat pěknou paseku. Obočí proto zvýrazněte tužkou nebo stínem, ale velmi lehce, aby vypadalo co nejpřirozeněji.

  • Nezapomínejte na korektor

    Autor: iStock

    Některé korektory mohou vrásky a kruhy pod očima spíše zvýraznit. Proto vybírejte takový korektor, který má spíše lehčí konzistenci a dobře se do pleti zapracovává. Pokud kruhy pod očima zamaskujete, vaše pleť bude působit hned mladistvěji a nebudete muset použít další líčení.

  • Nepřehánějte to s pudrem

    Autor: istock.com

    Lesknoucí se pleť není sice nic hezkého, ale s pudrem byste to rozhodně neměla přehánět. Čím více ho totiž na svou pleť nanesete, tím více vám zvýrazní vrásky. Používejte ho proto na místa, která potřebují přepudrovat, a to na čelo, nos a bradu. Tato místa se totiž během dne lesknou nejvíce.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.