Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Otestovaly jsme tvářenky: Která vydrží celý den a snadno se nanáší?

23. srpna 2018 | 06:00

Mnoho žen používá tvářenku zřídkakdy nebo vůbec. Přitom dodá tváři zdravý nádech, a růžová líčka jsou navíc na ženách roztomilá. Vybrat si můžete z několika odstínů a záleží už jen na vás, jestli použijete klasickou pudrovou, sypkou nebo krémovou. Otestovaly jsme pro vás všechny varianty. Která tvářenka nás nadchla nejvíce?

K tvářence byste si měla určitě pořídit speciální štětec, který je určen právě na její aplikaci. Takový štětec je menší než ten na pudr a bývá buď kulatý, nebo lehce zešikmený. Tvářenku nanášejte na místo, kde vzniká takzvané jablíčko: je to vystouplá část tváře, která se ukáže, když se usmějete. S barvou to moc nepřehánějte, mohla byste vypadat příliš uměle.

Důležité je vybrat správný odstín. Světlým typům sluší méně syté tóny, a proto by měly vybírat například světle růžovou, neutrální béžovou nebo broskvovou. Tmavým typům pak pleť krásně vynikne díky zlatohnědé tvářence, která obličej rozzáří. Hodit se budou ale také tvářenky s nádechem do červena.

Pokud vás trápí například suchá pleť, vyzkoušejte krémovou tvářenku. Ta bude na vaší pleti vypadat přirozeně a zbytečně nezvýrazní nedokonalosti. Pro mastnou pleť se pak doporučuje klasická pudrová tvářenka, která se lépe nanáší a pleť zjemní. 

V redakci jsme vyzkoušely tvářenek hned několik. Která nás nejvíce nadchla?

Dermacol Duo Blusher, 129 Kč

Dermacol Duo Blusher, 129 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz

Mám ráda přírodní líčení a duo od Dermacolu, které obsahuje zdravíčko a bronzer, mě od první chvíle nadchlo. Po několika omylech jsem totiž konečně našla barvy, které jsou přirozené a které mi coby zelenooké brunetce sednou. Tvářenka se dá nanést tak, aby mě zvýraznila, ale přitom nebila do očí. To samé platí i pro bronzer. Protože mám mastnou pleť, vyhovuje mi i pudrová, lehce matující konzistence.

Známka jako ve škole: 1

Make-up Revolution Blushing Heart, 158 Kč

Makeup Revolution Blushing Heart, 158 Kč, koupíte www.parfemy-elnino.cz
Autor: archiv firem
Koupíte www.parfemy-elnino.cz

Tvářenka je na první pohled rozkošná. Je v krabičce ve tvaru srdce, takže vypadá jako bonboniéra. Srdce je zbarveno třemi odstíny, které když smícháte dohromady, tvoří velmi příjemný odstín. Protože je hodně pigmentovaná, na kýžený odstín stačí jen malé množství.

Známka jako ve škole: 1

Přírodní pěnová růž Lavera, 159 Kč

Přírodní pěnová růž Lavera, 159 Kč, koupíte na www.lavera.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.lavera.cz

Ideální lehký výrobek na léto, který snese také citlivá pleť. Přírodní pěnová růž dodává tvářím svěží a krásnou barvu. Jemná textura se skládá z kvalitních ingrediencí, které ocení vyznavači bio kosmetiky. Byla jsem s ní opravdu moc spokojená. 

Známka jako ve škole: 1

Tvářenka The ONE IlluSkin Oriflame, 199 Kč

Tvářenka The ONE IlluSkin Oriflame, 199 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Světlejší, třpytivý odstín používám jako rozjasňovač pod oči. Působí přirozeně, krásně oživí unavené oči. A co je nejlepší: třpytí se tak akorát! U třpytu mě totiž děsí představa, že bude vidět na míle daleko. Tmavší odstín si dávám na jablíčka. Na denní líčení mi ale přijde moc tmavý, takže ho používám spíš na večer. Nejsem ale zvyklá se moc líčit a to, co je pro jiné ženy normální, často sama na sobě vnímám jako moc výrazné.

Známka jako ve škole: 1

Tvářenka s rozjasňovačem Dermacol, 249 Kč

Dermacol Tvářenka s rozjasňovačem, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol
Autor: archiv firem

Koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol.

S touto tvářenkou od Dermacolu jsem nebyla příliš spokojená. Špatně se nanáší a málo vydrží. Barva je sice pěkná, ale tváře jsou po ní až moc výrazné, a navíc se dost třpytí, a proto bych ji raději volila na letní období. 

Známka jako ve škole: 3

 

L’Oréal Paris Wake Up & Glow Life’s a Peach, 265 Kč

L’Oréal Paris Wake Up & Glow Life’s a Peach, 265 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Nádherná broskvová barva, která vytvoří zdravé a roztomilé tváře. Nemá v sobě žádný třpyt, takže se nemusíte bát, že budete moc výrazná. Na tvářích vypadá opravdu přirozeně, a navíc nádherně voní po broskvích. Jediné minus je, že nevydrží celý den.

Známka jako ve škole: 2

Minerální tvářenka Annabelle Minerals, 269 Kč

Minerální tvářenka Annabelle Minerals, 269 Kč, koupíte na www.annabelleminerals.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.annabelleminerals.cz

Sypká minerální tvářenka vyžaduje ještě víc zručnosti než ty krémové. A neobejdete se ani bez speciálního štětce. Vysypte trochu barevného prášku do víčka nebo horní krabičky, ponořte do něj štětec a ten následně oklepte, než tvářenku nanesete. Pozor si dejte zvláště v případě, že máte na tvářích suchá místa nebo pupínky, protože se vám jemný prach v těchto místech může usadit a zanechat tam tmavší flíčky.

Známka jako ve škole: 2

Krémová růž na tvář 2v1 Avon-Mark, 289 Kč

Krémová růž na tvář 2v1, Avon-Mark, 289 Kč, koupíte na www.avon.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.avon.cz

Líbí se mi nápad tvářenky a rozjasňovače v jednom. Nevýhoda ale je, že je produkt krémový a z pleti po pár hodinách zmizí. Obzvlášť v létě, a to i po zafixování pudrem. Také chvíli trvá, než se s ní naučíte pracovat. Při nanášení se na tváři snadno utvoří fleky.

Známka jako ve škole: 3

 

Tvářenka Sephora Colorful, 295 Kč

Tvářenka Sephora Colourful, 295 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem
Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Tvářenka od Sephory je taková má klasika, ke které se ráda vracím. Barva je krásně pigmentovaná, ale zároveň vám na tvářích neudělá fleky, vypadá přirozeně a vydrží skoro celý den. Navíc se nemusíte bát, že se budete až moc třpytit. Za mě jedna z nejlepších tvářenek, které jsem vyzkoušela.

Známka jako ve škole: 1

Růž na tváře SO´BIO Étic, 309 Kč

Růž na tváře SO´BIO étic, 309 Kč, koupíte na www.countrylife.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.countrylife.cz

Bála jsem se, že odstín bude příliš lesklý, ale to se naštěstí nepotvrdilo. Na tvářích je příjemná, díky obsahu aloe vera nevysušuje pokožku a má hydratační účinek. Jediné minus je, že se zrovna dobře nenanáší. 

Známka jako ve škole: 2

Tvářenka a oční stíny v jednom Pierre René, 335 Kč

Tvářenka a oční stíny v jednom Pierre René, 335 Kč, koupíte na www.notino.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.notino.cz

Nádherná barva s jemnými zlatými třpytkami, které prozáří pleť, a tvářenka se tak hodí na léto i na zimu. Je dokonale pigmentovaná, takže si dávejte pozor při nabírání na štětec – opravdu jí stačí jen málo! Práší jen lehce, takže je jasné, že vám dlouho vydrží. Navíc není potřeba během dne aplikaci opakovat. Za mě obrovská spokojenost.

Známka jako ve škole: 1

Kompaktní tvářenka Mii Uplifting Cheek, 535 Kč

Kompaktní tvářenka Mii Uplifitng Cheek, 535 Kč, koupíte na www.beautysense.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.beautysense.cz

Nejlepší tvářenka, jakou jsem kdy měla. Je první, která mi opravdu vydrží celý den, a navíc má přirozenou, ale zároveň výraznou barvu, takže stačí jedno přetření a máte vystaráno. Skvělé je celé její provedení, protože zahrnuje i zrcátko.

Známka jako ve škole: 1

Tvářenka Bagsy Pretty Cheeks, 569 Kč

Tvářenka Bagsy Pretty Cheeks, 569 Kč, koupíte v síti parfumerií Marionnaud
Autor: archiv firem

Koupíte v síti parfumerií Marionnaud.

Krémové tvářenky nejsou pro každého, ale Bagsy můžu doporučit i úplným začátečníkům. Její aplikace je díky tvaru poměrně snadná. Na každé líčko stačí nanést jeden silný pruh a ten rozetřít do ztracena. Pokud vám jedna vrstva přijde málo, klidně přidejte slabě druhou, třetí už vážně nebude potřeba. Na pleti nezmatní, takže zanechá svěží a mladistvý vzhled. Je ideální na podtržení vašeho opálení po létě.

Známka jako ve škole: 1

Urban Decay Afterglow, 890 Kč

Urban Decay Afterglow, 890 Kč, koupíte na www.urbandecay.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.urbandecay.cz

Tohle je věčná tvářenka, a to doslova. Barva je velmi sytě pigmentovaná, takže ji stačí dát jen lehce na líčka a drží celý den. Opravdu s ní na štětci šetřete a neděste se na první pohled výrazných tónů. Testovaný odstín Crush je na první pohled zářivě růžový, ale po správném nanesení jen lehce narůžovělý.

Známka jako ve škole: 1

Tekutá tvářenka Lumene, 913 Kč

Tekutá tvářenka Lumene, 913 Kč, koupíte na www.vivantis.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.vivantis.cz

Za tuto tvářenku si sice trochu připlatíte, ale nebudete litovat. Je opravdu skvělá, a navíc vám dlouho vydrží. Stačí pár kapek a hned rozjasní tváře a na sluníčku se lehce třpytí. Pokud se bojíte nanášení, tak vůbec nemusíte, protože si s tvářenkou poradí i začátečník. Navíc vydrží na tvářích každý den.

Známka jako ve škole: 1

Tvářenka a bronzer 2v1 Sothys, 1400 Kč

Tvářenka a bronzer 2v1 Sothys, 1400 Kč, koupíte v kosmetických salonech Sothys
Autor: archiv firem

Koupíte v kosmetických salonech Sothys.

Ideální pomocník na léto. Tvářenka obsahuje bronzer, který je hodně pigmentovaný, a proto to s nanášením nepřehánějte. Stejně tak to platí u tvářenky, stačí jí opravdu málo a vykouzlí vám na tvářích nádhernou barvu, která vydrží skoro celý den. Balení navíc obsahuje praktické zrcátko, takže se můžete kdykoliv během dne přikrášlit. 

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...