Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak mít husté obočí: Nikdy ho nevytrhávejte seshora a použijte rozjasňovač

28. listopadu 2017 | 06:00

Upravené obočí dokáže s vaší vizáží hotové zázraky! Proto se vyplatí do jeho úpravy trochu času investovat. A že vám příroda nenadělila husté obočí? Žádný problém, s našimi tipy bude vypadat, jako byste se s ním narodila!

Zásada číslo jedna: nikdy nevytrhávejte obočí seshora, pouze zespodu! Zaměřte se na ty chloupky, které jsou nejvýraznější a kazí přirozený tvar oblouku. Pokud si nevíte rady, jaký tvar obočí sedí vašemu typu obličeje, svěřte se raději do rukou profesionálky. Poté si už můžete perfektní tvar jen udržovat sama.

Rozvrkočené obočí dostanete do formy několika tahy čistou spirálkou od řasenky nebo kartáčkem, který většinou najdete na druhé straně tužky na obočí.

Tip: Zafixovat neposedné chloupky můžete transparentní řasenkou, ale to udělejte až jako závěrečný krok! Modelka Ashley Graham má na to speciální trik. Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Ashley Graham: návod na líčení na červený koberec • VIDEO: Youtube.com/vogue/BPŽ

Jak dobarvit obočí

Tužek na obočí seženete v drogeriích nepřeberné množství, jen si vybrat ten správný odstín. Měl by být o jeden až dva odstíny světlejší, než je vaše barva vlasů. Pokud nosíte platinovou blond nebo stříbrnou, měl by být naopak výrazně tmavší.  

Nesnažte se o vyplnění celého obočí, ale spíše dělejte hrotem tužky jemné linky, aby to vypadalo co nejpřirozeněji. Obočí stínujte intenzivněji k vnějšímu konci, začátek obočí by měl být vybarvený minimálně. 

Jestliže vás nebaví obočí dokreslovat každé ráno, bude se vám zamlouvat novinka od Maybelline Brow Tattoo, kterou jsme vyzkoušely. Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno za vás: Vyzkoušeno za vás: Barva na obočí, která vydrží tři dny • VIDEO: Lucie Houdková

K čemu slouží rozjasňovač

Závěrečnou tečku mistrovského díla vytvoříte tím, že pod obočí nanesete korektor nebo rozjasňovač nebo obojí zároveň. Korektor můžete nanést podél celého obočí a rozjasňovač jen lehce přidat pod poslední třetinu. Oblast se projasní a zvýrazní se linie obočí.  

Jako je potřeba se starat o vlasy, aby byly krásné, je třeba se starat i o obočí. Na trhu seženete různé přípravky, například kondicionér na obočí a řasy, který je vyživuje, hydratuje, a tím podporuje jejich růst a zabraňuje jejich vypadávání. 

Jestliže nemáte husté obočí od přírody nebo chcete napravit katastrofu v podobě vytrhaných míst, kde najednou ani chloupek neroste, investujte do speciálních sér, která jsou většinou určena pro obočí i řasy. Sice si trochu připlatíte, musíte být důsledná v jejich každodenní aplikaci, ale výsledky za to stojí. Zkusit můžete například BeautyLash Eyebrow Booster za 1900 Kč.

Vyzkoušejte také osvědčený ricinový olej, který je v diskusích na internetu jedním z nejdoporučovanějších přípravků na obočí a také řasy. Olejem ale šetřete, je velmi hutný, takže může ucpávat póry a citlivější pokožku může paradoxně vysušovat. Proto ricinový olej nesedne úplně každému. Seženete ho například u firmy Saloos. Balení 50 ml koupíte za 98 Kč. Pro odvážnější z vás, které chtějí mít krásné obočí bez líčení, se pak hodí metoda microbladingu, o které jsme psaly ZDE >>>.

Tipy na super produkty, které vám pomohou k dokonalému obočí, najdete ve fotogalerii:

 

Autor: Lucie Houdková