Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Co je microblanding? Úprava obočí, kterou byste si měla pečlivě rozmyslet!

Video se připravuje ...
Chcete dokonalé obočí? Připravte si tisíce a pevnou vůli
VIDEO: Popsugar
14. října 2017 | 06:00

Microblanding, neboli čepelková metoda úpravy obočí, si v posledních letech získává oblibu ve světě i u nás. Jde o zatím nejpřirozenější úpravu tvaru a hustoty. A protože se různé slevové servery předhánějí v tom, kdo dá výhodnější nabídku, je na místě důkladně vybírat. Přece jen nejde o malou investici a především jde o trvalou změnu vaší tváře. 

Řídké, tenké, beztvaré obočí se při microblandingu upraví v salonu dle přání klientky. S pomocí permanentní barvy a malinkatých vřezů se vytvoří vystouplé jizvičky, které jsou nabarvené, a dotvářejí tak tvar obočí. Stejně jako většina zásahů se ale ani tento neobejde bez postranních efektů. Na co byste se měla připravit?

Bolí microblanding?

Sice to nebolí moc, ale nedá se říci, že byste nic necítila. Přestože vám v salonu aplikují znecitlivující mast. Ty, které tuto metodu podstoupily, hovoří o tom, že bolest trvala i hodiny poté. Pomoci by měl jakýkoli volně prodejný lék na bolest.

Mytí obličeje je problém

Jak je uvedeno ve videu, týden po podstoupení microblandingu byste si neměla obočí namáčet. Zní to šíleně, obzvlášť když chcete nosit make-up a pak se musíte odličovat. Také ve sprše může být problém uchránit obočí před vodou, obzvláště při mytí vlasů. Musíte být zkrátka opatrná!

Příšerně to svědí!

Ty z vás, které podlehly piercingu nebo tetování, vědí, o čem je řeč. Svědí to jako čerstvé tetování, svědí to, jako když se hojí jizva, prostě to pořád svědí. Sice dostanete speciální mast, ale nedoporučuje se ji užívat často, protože by mohla změnit požadovaný odstín obočí. Připravte se tedy na hodiny a hodiny strávené poklepáváním na obočí. To alespoň trochu zmírní to šílené svědění.

Cena za microblanding není malá

Microblanding není úplně nejlevnější metoda, a možná i proto jsou „zvýhodněných“ nabídek plné slevové servery. Nicméně připravte se na to, že za první návštěvu dáte čtyři až šest tisíc korun. A bez korekce – tedy kontrolní návštěvy zhruba po měsíci – se to také neobejde. Během té vám opraví místa, která se nezbarvila dostatečně, a odstraní vám stroupky. Cena této korekční návštěvy je individuální a pohybuje se v rozmezí osm set až dva a půl tisíce korun.

Microblanding se vyplatí

Věřte ale, že ta investice za to stojí. Pokud dosud trávíte dlouhé minuty tím, že dáváte svému obočí tvar, tato procedura se vám vyplatí. Trvalá změna tvaru a hustoty vašeho obočí úplně změní výraz vaší tváře. A co teprve čas, který můžete věnovat jiným činnostem než tvarování a barvení obočí!

Nesnažte se ušetřit!

I když se to nezdá, microblanding dnes provádí téměř každý kosmetický salon. Podle čeho si vybrat ten pravý? Přečtěte si recenze na internetu a sociálních sítích. Dnes už není nic mimořádného, když se klienti svěřují s pozitivními nebo negativními zkušenostmi. To vás nasměruje. Dále je dobré si prohlédnout fotografie z již provedených zákroků. I ty vám mnohé napoví. No a v neposlední řadě si nezapomeňte prověřit certifikát a nestyďte se zeptat, jak dlouho už daný salon tuto metodu provádí. Jde o investici do vás, tak ať se vám vyplatí.

Autor: lch