Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Styl od A do Z: Udělejte si krásný účes pod čepici nebo helmu. Stačí kulma a sponky!

18. února 2017 | 06:00

Teploty už sice trošičku stoupají, ale čepice ještě určitě neuklízejte do šuplíku. A když vyrazíte třeba na hory, tam je čepice nutností. Krásný účes si můžete připravit také pod helmu a pak můžete oslňovat celý den na sjezdovce nejen svým sportovním nadáním, ale i perfektním vzhledem. Tak hurá do toho!

Účes, který vám vydrží klidně dva dny, spočívá v natočení délek vlasů. Použijte žehličku nebo kulmu – podle toho, s čím se vám lépe pracuje. Vlasy nemusíte natáčet až u hlavy, protože budou stejně schované pod čepicí. Pokud máte dostatek času, natáčejte spíše tenčí pramínky, finální účes bude propracovanější. Kadeřnice Majda také radí, abyste z pramínků netvořily ruličky, ale natáčely je spíše naplocho. Díky tomu se vlasy lépe a především rovnoměrněji prohřejí. Nezapomeňte vlny nakonec dostatečně zafixovat lakem na vlasy.

Když máte natočené všechny vlasy, můžete se rozhodnout, jestli chcete pravidelné vlny, nebo spíše přirozenější. Pokud se rozhodnete pro druhou možnost, stačí vlny lehce rozčesat kartáčem. Jestli ještě nemáte pěšinku hodně ke straně, sčešte ji tam teď. Díky tomu se vám vytvoří efektní vlna, kterou necháte vykukovat zpod čepice.

Ze strany, kde máte pěšinku, sčešte vzadu vlasy na druhou stranu a připevněte je pevně sponkami. A pak už jen stačí nasadit čepici. Během dne ji můžete bez ostychu sundávat, protože účes stačí jen poupravit pomocí prstů a bude zase jako nový.

Na přesný postup se podívejte ve videu!

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Udělejte si krásný účes pod čepici nebo helmu. Stačí kulma a sponky! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ