Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Styl od A do Z: Naučte se nevšední culík, který se hodí i do společnosti

7. ledna 2017 | 06:00

Pokud máte stejně jako já rády efektní účesy, ale nejste příliš zručné, určitě vás potěší v pořadí již třetí návodné video. Rozhodla jsem se totiž naučit se několik účesů pod taktovkou zkušené kadeřnice Hanky ze salonu Franck Provost. Jako první jsem se učila ležérní drdol se zapletenými prameny a potom účes s asymetrickým copem. Dnes se vrhnu na nevšední culík, který si klidně můžete učesat i na ples nebo večírek. 

Klasický culík určitě nosíte často, tak co ho trochu ozvláštnit a naučit se ho česat jinak? Já jsem to vyzkoušela a musím říct, že mi to dalo docela zabrat. Výsledný efekt je ale skvělý, takže trochu těch nervů a pár pokusů, než se vám konečně podaří, stojí rozhodně za to. Budete potřebovat jen klasickou kulatou podložku, gumičku a vlásenky. 

Na obou stranách si na straně oddělte stejnou část vlasů a ze zbytku udělejte vzadu klasický culík. Jednotlivé tenké pramínky v culíku natupírujte a zafixujte lakem na vlasy. Potom si nad culíkem oddělte část vlasů, kterou zespoda opět natupírujte. Lehce ho stáhněte do strany, obtočte jím podložku a připevněte vlásenkou. Zbylé vlasy vyčešte nahoru, stočte je na opačnou stranu než předtím a opět ho připevněte kolem podložky. Nakonec můžete culík ještě přitupírovat, pozvednout ho pomocí vlásenky nebo povytahovat jednotlivé pramínky podél obličeje. 

Podrobný návod a to, jak se mi účes povedl, najdete ve videu!

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Naučte se culík, který se hodí i do společnosti • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

ZDE sledujte módní seriál Styl od A do Z!