Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Styl od A do Z: Naučte se elegantní překládaný účes. Zvládne ho každý!

11. února 2017 | 06:00

Naše lekce účesů pokračuje. Tentokrát si mě vzala do učení zkušená kadeřnice Majda ze salonu Hairborn. Poprosila jsem ji, aby mě naučila účes, který se hodí pro významnější události, jako jsou třeba ples nebo návštěva divadla.

Začněte tím, že si určíte pěšinku. Může být uprostřed, na straně nebo úplně začesaná. Na jedné straně si oddělte pramen vlasů a připevněte ho skřipcem, aby se chvíli nepletl. Z druhé strany si oddělte stejně silný pramen a lehce ho sčešte na protější stranu. Tam ho připevněte pomocí klasických pírek, ideálně v barvě vašich vlasů, protože je poměrně těžké je šikovně schovat, aby nekazila účes. Poté pramen, který jste si na začátku připevnila skřipcem, sčešte také na opačnou stranu. A stejně pokračujte až dolů.

Záleží na vás, jestli budete překládat vlasy až úplně dolů nebo skončíte dříve a ze zbytku uděláte třeba culík. Ten můžete pro ozvláštnění omotat tenkým pramínkem, který nahradí gumičku, a připevnit ho sponkou. Můžete si zaplést cop nebo také udělat drdol. Je jen na vás, co si z délek vlasů vytvoříte. Nakonec nezapomeňte celý účes zafixovat. Kadeřnice Majda doporučuje sušší lak na vlasy, aby účes nevypadal mokře a slepeně.

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Naučte se elegantní překládaný účes. Zvládne ho každý! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

ZDE sledujte další díly módního seriálu Styl od A do Z!