Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vrásky na čele, kolem úst i očí: Jaké krémy používat, abyste zpomalila jejich vznik

  • 3. listopadu 2018 | 06:00

    Čas bohužel zastavit nedokážeme, a tak s přibývajícím věkem začínáme pomalu bojovat s vráskami, které se začínají objevovat přibližně kolem třicátého roku života. Jejich vzniku zabránit nemůžeme a stárnutí k životu patří, tak se tím zbytečně netrapme! Pokud ale chcete vznik hlubokých vrásek zpomalit, poradíme vám, jak na to.

    Jak se o pleť starat, a předejít tak jejímu stárnutí? Není to jen v "zázračné" kosmetice, ale také v tom, jak se o sebe staráte a jaké máte návyky. Hlavně se tím zbytečně nestresujte, vrásky od smíchu sluší všem! Které krémy vám s tím můžou ale opravdu výrazně pomoci? Čtěte dál:

  • První pomoc proti jemným vráskám

    Nivea Zpevňující denní krém proti vráskám Q10 Power, 229 Kč, koupíte v síti drogérií
    Autor: archiv firem
    Botoxové injekce jsou sice hit i nejlepší cesta, jak pleť vyhladit, ale raději nejprve zkuste jejich méně nákladnou a rozhodně bezbolestnou alternativu. Krémy, které zvyšují množství přirozeného kolagenu a produkují elastin jsou jako stvořené pro boj s vráskami. Krémy s koenzymem Q10 pomáhají bojovat proti vráskám a stárnutí pleti nejen na obličeji, ale také na pokožce vašeho těla.

    Vyzkoušejte: Zpevňující denní krém proti vráskám Nivea Q10 Power, 229 Kč

  • Chraňte se před sluncem

    LUHS Million Dollar Moisturizer SPF 30, 1395 Kč (50ml), koupíte na cz.lush.com
    Autor: archiv firem
    A nejen na tváři! Nezapomínejte na krk, dekolt a ruce, které nejvíce prozrazují váš skutečný věk. UV paprsky vyvolávají všechny znaky stárnutí – pigmentaci, vrásky a povislou kůži.  Pokud váš krém neobsahuje tři zázračná písmenka SPF, naneste na něj ještě opalovací. Sáhněte ale raději po krému, který má na obalu také označení UVA. SPF totiž nabízí pouze ochranu před UVB paprsky. Denní krémy většinou nemají za úkol chránit před slunečním zářením, a tak mnohé neobsahují ochranu UVA.

    Vyzkoušejte: Million Dollar Moisturizer Lush, SPF 30, 1395 Kč

     

  • Urychlete obnovu buněk

    Yves Rocher rozjasňující denní péče proti vráskám Sérum Végétal, 419 Kč (50 ml), koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
    Mnoho faktorů ovlivňuje i zářivost pleti. Závisí na pokožce, jakou má schopnost odrážet světlo, které snižuje množství kolagenu a zabraňuje stavbě proteinů. Pokud pokožka neumí dostatečně bojovat proti světelnému záření, pleť stárne rychleji, zhrubne a zmatní. Podívejte se po krémech, které obsahují koncentrovaný rostlinný extrakt obnovující vnitřní strukturu pleti a hlavně používejte peeling, abyste odstranila staré buňky kůže.

    Vyzkoušejte: Rozjasňující denní péče proti vráskám Yves Rocher Sérum Végétal, 419 Kč

  • Udržujte pleť hydratovanou

    Ryor Gelové sérum kyselina hyaluronová, 136 Kč (30 ml), koupíte na eshop.ryor.cz
    Autor: RYOR
    Hydratace pleti je v procesu stárnutí postupně stále potřebnější. Mizí kyselina hyaluronová, a proto pleť ztrácí schopnost hydratovat se sama. Výsledek: oslabená struktura pleti a zjištění, že vám přibývají vrásky. Kyselina hyaluronová je základním stavebním kamenem zdravé hydratované pokožky. Můžeme ji přirovnat k jakési nádrži, která pod povrchem zachycuje vodu a udržuje pleť hydratovanou a jemnou. Pokud máte kosmetiku, která ji obsahuje, máte z poloviny vyhráno.

    Vyzkoušejte: Gelové sérum s kyselinou hyaluronovou Ryor, 136 Kč

  • Opravujte a obnovujte

    Eucerin Remodelační denní krém pro suchou pleť Volume-Filler, 649 Kč (50 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Pokožka každého z nás věkem postupně povoluje. Bohužel k tomu přispívá i těhotenství a snižování množství elastinu a kolagenu. Naštěstí dokážeme zabránit i takovým vlivům. Cílem je pleť opravit, obnovit a navrátit jí mladistvý vzhled. A proto se vyzbrojte krémy, které jsou "nabité" peptidy a antioxidanty. Ty zpevňují strukturu pokožky.

    Vyzkoušejte: Remodelační krém Eucerin Volume Filler, 649 Kč

  • Odstraňte nerovnosti

    Bioderma White Objective Aktivní Krém, 778 Kč (30 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Nepřítelem číslo jedna pro krásnou a čistou pleť je bezpochyby pigmentace, různé fleky a akné. Hnědé skvrny a nerovnoměrný tón pleti jsou projevem hyperpigmentace, za kterou mohou hlavně hormonální změny a časté vystavování slunci. Zesvětlit pleť můžete například krémem proti pigmentaci a nezapomínejte používat denně krémy s ochranou proti UV záření. Akné je pak většinou způsobeno hormony, nadbytkem kožního mazu nebo rozmnožováním bakterií. Pomohou produkty s kyselinou salicylovou, které odblokují ucpané póry a zneutralizují bakterie. Pokud ani to nepomůže, jistější bude, když navštívíte lékaře.

    Vyzkoušejte: Aktivní krém Bioderma White Objective, 778 Kč

Autor: red
Klíčová slova:  trendy, krása, stárnutí, péče o pleť, vrásky, pleť
Diskuse ke článku
.