Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Velký test očních krémů: Zaberou vám na vrásky a kruhy pod očima?

  • 26. září 2014 | 06:00

    K očním krémům byla většina z nás skeptická - opravdu dokáže 15ml produktu takové zázraky, aby se prodával za mnohem vyšší cenu, než klasický pleťový krém? Vyzkoušely jsme proto některé oční krémy, které jsou na českém trhu, od těch nejlevnějších až po ty nejdražší. Proto, abychom zjistily, co na těch krémech na oči vlastně je.

  • Šéfredaktorka Markéta testovala:


    Eucerin Remodelační oční krém Volume-Filler, 519 Kč

     

    Eucerin Remodelační oční krém Volume-Filler, 519 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Ani nevnímáte, že jste se něčím namazala, oči po něm neslzí a to oceňuji v první řadě. Vrásky jako mávnutím kouzelného proutku nemizí, ale kdo by takový zázrak čekal, přestože se maže krémem kolem 500 korun. Upřímně, oční krémy byly prvními testovanými výrobky, mezi nimiž jsem opravdu našla jen minimum rozdílů.

     

    Loreal Paris Oční krém Revitalift Laser Renew, 299 Kč

     

    Loreal Paris Omlazující oční krém Revitalift Laser Renew, 299 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Po aplikaci maličko pálí a člověk má tak pocit, že prostě musí fungovat. Na druhou stranu po něm maličko slzí oči, což komplikuje líčení. Ocenila jsem příjemný tvar tuby, díky němuž se snadno nanáší. Stejně jako u ostatních produktů zde platí, že voní příjemně a nenápadně.

     

    Ziaja Oční krém protiu vráskám, 89 Kč

     

    Ziaja Oční krém protiu vráskám, 89 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Příjemný krém, ocenila jsem zejména to, že vůbec nepálí. Dobře se roztírá, hydratuje, nezanechává pleť mastnou a ještě je levný. Ideální. Jediné, co nemůžu říct je, zda opravdu pomáhá s vráskami kolem očí. Já jsem žádný efekt neviděla, ale to platí u všech krémů na oči, které jsme zkoušela.
  • Redaktorka Gábi testovala:

     

    Yves Rocher Roll-on Elixir 79, 570 Kč

     

    Yves Rocher Roll-on proti kruhům a váčkům pod očima, 570 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Aplikace tohoto krému mně absolutně nadchla. Má totiž na konci tubičky tři kovové kuličky, pomocí kterých si vymáčknuté množství krému snadno vmasírujete krouživými pohyby na oblast pod očima. Nejen, že si tím pádem nemusíte krém mačkat na prst a z prstu teprve pod oko, ale chladivý efekt, který kuličky poskytují, je velice příjemný a splňuje nad očekávání svou funkci.

     

    Nivea Oční krém Q10 plus, 199 Kč


    Nivea Oční krém proti vráskám Q10 plus, 199 Kč, koupíte v síti drogerií a supermarketů
    Autor: archiv firem
    Tento roll-on neobsahuje krém, ale spíše tekutinu, která je pod oko aplikována pomocí kovové kuličky. Je to stejný systém jako například u kuličkových antiperspirantů. Kov působí pod okem chladivě, a pokud máte trochu nateklé oči po probuzení, pomáhá otok redukovat. Myslím, že co se týče mně osobně, preferuji pod oči raději krém. Ovšem jen tak do kabelky, abyste měla vždy po ruce něco, co váš pohled přes den osvěží, je Nivea Q10 roll-on docela šikovný.

     

    Dermacol Botocell na oči a rty, 269 Kč


    Dermacol Botocell Intenzivní liftingový krém na oči a rty, 269 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tento krém nemá žádná speciální udělátka k aplikaci, takže jej musíte klasicky aplikovat vmasírováním vlastními konečky prstů. Krém má velice bohatou krémovitou strukturu, a jakmile se vsákne do kůže, máte pocit, že vypadá svěžejší a vláčnější. Můžete krém použít i na drobné vrásky kolem rtů, protože redukce vrásek je hlavním cílem užívání tohoto přípravku. Mohu říct, že opravdu kůže po aplikaci vypadá mladší a odpočatější.
  • Redaktorka Maruška testovala:

     

    Alva SENSITIV Pečující krém na rty a okolí očí, 597 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Alva SENSITIV krém na rty a okolí očí, 597 Kč

     

    Tento čistě přírodní krém je naprosto ideální pro citlivou pleť. Je skutečně jemný a po nanesení ho téměř necítíte. Rychle se vstřebá a po chvíli nevíte, že jste ho vůbec nanášela. Krém lze použít i na rty, což jsem skutečně ocenila když jsem byla na dovolené u moře a měla jsem je hodně vysušené. Krém je příjemně zvláčnil. Co bych ale vytkla, je nepříliš snadné vymačkávání z tuby.

     

    L'Action Zpevňující oční gel, 180 Kč

     

    L'Action Zpevňující oční gel, 180 Kč, koupíte v prodejnách Albert, Tesco a Globus
    Autor: archiv firem
    Po aplikaci jsem skutečně cítila, jak se mi začíná pleť kolem očí vypínat a mám dojem, že po několika dnech užívání to bylo i vidět.Jen na mě byl krém trochu těžký, takže si nejsem jistá, jak ho bude zvládat citlivá pokožka. Pokud ale s tímto problémy nemáte, vřele doporučuji. Krém se dobře nanáší a roztírá, není nijak extra parfémovaný.

     

    Nivea Oční krém Cellular Anti-Age, 300 Kč

     

    Nivea Oční krém pro omlazení pleti Cellular Anti-Age, 300 Kč, koupíte v síti drogerií a supermarketů
    Autor: archiv firem
    Krém od Niva mě velmi mile překvapil. Dobře se aplikuje, a to zásluhou nejen praktického balení, ale i složení. Hezky se roztírá a působí na pokožce příjemně. Při použití je cítit, jak je pokožka vláčnější a také vypadala mnohem zdravěji. Při delším používání mi přišla pokožka kolem očí mnohem rozzářenější. Řekla bych, že tento krém na oči splňuje přesně to, co od tohoto typu produktu očekávám.
  • Redaktorka Lenka testovala:

     

    Phyris Golden Gel, 905 Kč

     

    Phyris Golden Gel zjemňující gelová formule s částečky zlata, 905 Kč, koupíte na www.viviane.cz
    Autor: archiv firem
    Tento  přípravek mě jedním slovem doslova nadchl. Gel, který v sobě obsahuje miniaturní částečky zlata, se díky pumpičce skvěle dávkuje. Dokonale se vstřebává, i když vzhledem k vlhčí gelové konzistenci je třeba před aplikací make-upu tak 3 - 4 minuty počkat. Navíc pleť nádherně ochladí a hydratuje. Nemusíte mít ani obavy, že se budete nějak výrazně třpytit. Po aplikaci je zlatý prach téměř neznatelný. Už po pár dnech jsem se zbavila otoků kolem očí. Vějířky v koutcích zmizely. A i poté, co mi přípravek došel, efekt zatím přetrvává. Jedinou nevýhodou, kterou jsem objevila, je vyšší cena.

     

    Oriflame Oční krém Ecollagen, 229 Kč

     

    Oriflame Oční krém proti vráskám Ecollagen, 229 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Musím přiznat, že asi nejvíc mě na něm zaujal praktický způsob aplikace. Jde totiž o takový malý roll-on, takže se skvěle nanáší a vzhledem k velikosti tubičky se hodí do kabelky i na cesty. Dobře se roztíral, rychle vstřebával, jemná pokožka se téměř obratem vypnula, drobné vrásky zmizely.Když jsem ho ale přestala používat, rychle se zase vrátila do původního stavu. Nepříjemné bylo i to, že při neopatrné aplikaci mě pálily a slzely oči.

     

    Himalaya Herbals Oční krém, 242 Kč

     

    Himalaya Herbals Oční krém, 242 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Tenhle krém v sobě spojuje péči o jemnou pokožku pod očima s redukcí tmavých kruhů. Je totiž jakoby jemně tónovaný. Má sametově hladkou strukturu a skvělé se vstřebává. Pokožka je po aplikaci vláčná a pružná. Už po dvou týdnech používání mi tmavé kruhy pod očima téměř zmizely, na redukci vrásek ale příliš velký vliv neměl.
  • Redaktorka MIchaela testovala:

     

    Weleda Růžový intenzivní oční krém, 449 Kč


    Weleda Růžový intenzivní oční krém, 449 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Musím se přiznat, že co se týče péče o pleť, jsem lajdák. Většinou mi ke spokojenosti stačí obyčejná indulona. Když jsem ale testovala oční krém Weleda, byla jsem doslova unesená. Jemně vonící krém měl příjemnou konzistenci, která se krásně vstřebala do pokožky a nijak nedráždila oči, které mám trochu citlivé. Trpím na kruhy pod očima a dost často cítím pokožku napjatou, což se mi ale s tímhle intenzivním krémem nestávalo. Naopak jsem se cítila velmi dobře, tmavá barva pokožky pod očima nebyla tak intenzivní a celkově jsem měla pocit, že je pokožka lépe vyživená a pružnější. Za mě tomuhle růžovému krému jasná za jedna.


    Ziaja Vyhlazující krém pod oči mořské řasy, 80 Kč

     

    Ziaja Vyhlazující krém pod oči mořské řasy, 80 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Naopak oční krém s výtažky z mořských řas mě příliš nenadchl. Ani jeho vůně a ani konzistence, která se sice rychle vstřebala do pokožky, ale zanechávala po sobě pocit jakéhosi stažení, mi příliš nevyhovovaly. Po dlouhodobém používání se ale ukázalo, že i tento krém má na moji pokožku kolem očí dobrý vliv. Pokožka pod očima nepůsobila tak unaveně.  Vrásky kolem očí, které se mi začínají tvořit, sice nezmizely, ale popravdě péče chce čas a pravidelnost, takže si na výsledek ještě chvíli počkám.
  • Redaktorka Andrea testovala:


    Bioderma Sensibio oční gel, 499 Kč

     

    Bioderma Sensibio oční gel, 499 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    V kombinaci  s hydratačním krémem od stejné značky byla moje pleť jako vyměněná. Krém pod oči nosím s sebou v kabelce a kdykoliv cítím, že jsou mé oči unavené, lehce namažu oční okolí a zabráním tak tvorbě černých kruhů. A co je na krému úplně nejlepší? Když se omylem dostane do očí, tak vůbec nepálí!


    Garnier Essentials péče o oční okolí 105 Kč

     

    Garnier Péče o oční okolí Garnier Essentials, 105 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Když jsem testovala tento přípravek, měl velmi silnou konkurenci, a to právě v očním krému od Bioderma. Musím však uznat, že mě velmi překvapil. Nejen svoji příjemnou vůní, ale ale také šetrností k jemnému očnímu okolí. V době jeho používání jsem totiž měla kůži na obličeji lehce podrážděnou od slunce a i přesto oční krém nijak nepálil, ale naopak příjemně chladil.
  • Redaktorka Brigita testovala:

     

    Eucerin Oční krém HYALURON-FILLER, 459 Kč


    Eucerin Intenzivní oční krém HYALURON-FILLER, 459 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Oční krémy Eucerin jsou obecně určené pro ženy zhruba od 35 let, které již mají mimické vrásky a vzhledem k tomu, že mně se zatím vyhýbají, nemůžu hodnotit, jak si s nimi tento krém poradí. Faktem ale zůstává, že v kombinaci s denním a nočním krémem Hyaluron-Filler od této značky, dokáže oční krém eliminovat ranní opuchnutí očí, což oceňuji víc než to, jak si poradí s vráskami od smíchu. Bonusem je, že nijak nedráždí a krásně se vstřebává.

     

    Estée Lauder Advanced Night Repair Eye, 1329 Kč


    Estée Lauder Obnovující oční sérum Advanced Night Repair Eye, 1329 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Na zázračné sérum Advanced Night Repair od Estée Lauder, které milují ženy po celém světě již 50 let, navazuje tento oční krém. Má velmi lehkou a příjemnou vodově-gelovou strukturu, ihned se vstřebává a pleť na něj nijak nereaguje. Navíc jej stačí jen opravdu velmi malé množství. Efekt na zmírnění vrásek jsem nepozorovala, ani jsem s ním neměla pocit "vytažené" pleti. S čím si ale během tří týdnů denního používání dokázal poradit, byla ranní nateklá víčka a tmavé kruhy pod očima, které dokázal zesvětlit. Tyto účinky jsou ale samozřejmě vykompenzovány vyšší cenou.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.