Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Speciální vánoční díl Ulice: Čas zázraků a splněných přání u Vandy, Jirky i Máry!

Video se připravuje ...
21. prosince 2023 | 14:07

Stalo se již tradicí, že o Štědrém dni vysílá TV Nova speciální díl seriálu Ulice. Tato vánoční epizoda seriálu se pokaždé odehrává právě o Štědrém dni a vždy obsahuje i nějaký mimořádný bonus pro diváky. Nejinak je tomu také letos. I tentokrát je speciální díl divácky oblíbené Ulice svým způsobem výjimečný.

Přinese nejen několik vánočních překvapení, ale také jeden opravdu crazy dárek, který bude dalším Vandiným pokusem o záchranu manželství s Luďkem.

Tvůrci denního seriálu Ulice, jenž patří ke stálicím na TV Nova, připraví každoročně pro diváky a fanoušky seriálu dárek přímo pod stromeček v podobě speciálního vánočního dílu. Všem svým příznivcům tím plní hned dvě přání najednou. Tím prvním je strávit s hrdiny Ulice také Štědrý den, vidět, jak tento čas splněných přání prožívají ti, jejichž osudy sledují takřka celý rok. K tomu si diváci a fanoušci Ulice pokaždé přejí, aby tvůrci co nejvíce zkrátili vánoční pauzu ve vysílání seriálu, protože se jim po jejich oblíbencích z nejznámější ulice v Česku začne stýskat hned, jakmile jsou jejich příběhy přerušeny.  

V čem je letošní díl ojedinělý?

Vánoční díl Ulice je letos výjimečný ještě ve dvou směrech. Jednak se neodehrává pouze o Štědrém dni, ale začíná už pár dní před ním, kdy vrcholí přípravy na nejkrásnější svátky v roce, jednak se v něm sejde v jednu chvíli na jednom místě nebývalé množství seriálových postav, což se v Ulici děje opravdu ojediněle při zvláštních příležitostech.

Vtipné přípravy u Nyklových i jinde

Děj vánočního dílu Ulice odstartují Nyklovi. Lumíra (Václav Svoboda) a Kateřinu (Martina Randová) totiž probudí nezvyklý šramot v bytě, jehož příčina je nasnadě – vloupal se k nim zloděj. Z domnělého padoucha se ovšem vyklube svérázná členka rodiny, a to babi Vilma Nyklová (Jaroslava Obermaierová), jež má nebývale napilno kvůli přípravám na Vánoce. Ty jsou v plném proudu také například u Marečkových, Blanky (Linda Rybová) a jejích blízkých i v celé Ulici, kde se chystá Vánoční charitativní jarmark.

Romantika i humor u Karly a Máry

U Marečkových je vše vzhůru nohama nejen kvůli Lubošovi (Rostislav Novák st.), jenž je stále v nemocnici po operaci kolene, ale také kvůli Věrce (Milena Steinmasslová). Ta neúnavně vymýšlí nejrůznější, obvykle velmi průhledné záminky, aby se spolu ocitli Karla (Markéta Stehlíková) a Kryštof (Kryštof Rímský) na jednom místě. Věrka si prostě vzala do hlavy, že je k sobě šikovně popostrčí. Vždyť kdy jindy by se měli dát zase dohromady, když ne právě o Vánocích? Následkem toho však u Marečkových dochází každou chvíli k vtipným i milým trapasům.

Vandino obrovské faux pas

Velké překvapení připravuje také vytrvalá Vanda (Kristýna Hrušínská), která se už několik týdnů snaží o usmíření s Luďkem (Vasil Fridrich). Nyní se mu chystá darovat svou nehynoucí lásku, ovšem hodně netradičně a v duchu motta: „Buď teď, nebo nikdy.“ Jak je u Vandy již dobrým zvykem, vše dopadne zase trochu jinak, než jak si naplánuje. Jedno se jí ale musí nechat – její kreativitě a odhodlanosti se meze opravdu nekladou. Jen následky jejích hurá akcí jsou občas na mrtvici… Jak Vanda dopadne tentokrát? Co udělá s Luďkem její crazy dárek?

Jirkovo velké a romantické překvapení

Tím nejkrásnějším vánočním překvapením potěší všechny starousedlíky, a hlavně Martinu (Natálie Holíková) zamilovaný Jirka Hložánek (Ondřej Havel). Do Ulice totiž přinese tu pravou štědrovečerní atmosféru s kouzelným osvětlením, nádhernou vánoční hudbou i živým vystoupením gospelového sboru…

Vánoční klip na závěr

Jedna z našich nejoblíbenějších vánočních písní zazní i v samém závěru speciálního štědrovečerního dílu Ulice. Jedná se o Vánoce na míru od letošní Absolutní slavice Ewy Farné. Právě tento song dokreslí sváteční atmosféru v jednotlivých uličních domácnostech.

Speciální vánoční díl seriálu Ulice vysílá TV Nova o Štědrém dni od 17.30 hod.

Autor: Martina Miláčková