Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tento týden v Ulici: Milošovo tajemství, Peškovo léčitelství a Márova žárlivost

Video se připravuje ...
Tento týden v Ulici: Milošovo tajemství, Peškovo léčitelství a Márova žárlivost
VIDEO: TV Nova
23. října 2023 | 06:00

Ani tento týden nebude chybět váš oblíbený seriál Ulice. A na co se můžete těšit? Vlastimil Pešek se rozhodne povzbudit Vilmu Nyklovou, Mára se setká se záhadným Maťem, který přijel za Monikou, a Milošovo tajemství asi brzy praskne...

Evženova bezmoc

Lidské osudy jsou někdy plné paradoxů. To si dnes uvědomí také Evžen, který se shodou náhod přichomýtne k dění mezi Vandou a Luďkem. Přestože kdysi nemohl Luďka vystát, nedej bože se s ním normálně bavit, teď se dokáže velmi dobře vžít do toho, co Blančin exmanžel právě prožívá. Až příliš mu to totiž připomíná jeho vlastní situaci, bezmoc i vztek kvůli exmanželce Haně, která se mu po letech vrátila do života. A zdá se, že z něj hned tak nezmizí. Události navíc naberou takový spád, že Evžen najednou získá pocit, že ho Hana i ostatní tlačí svým chováním ke zdi… Jak se to vyvíjí mezi Luďkem a Vandou? Jak to vnímají Evžen a Blanka? A jaký rozruch udělá v Ulici Hana?

Rodinu a nejbližší bereme jako samozřejmost, takže občas zapomeneme, koho vedle sebe máme, jak skvělí lidé a partneři to jsou. Takové procitnutí nyní zažijí i Klímovi, jejichž manželstvím trochu otřásla Ivina aférka s Robertem Duškem. Přestože k ničemu nedošlo a Iva to vůbec nechtěla rozmazávat, nakonec se kvůli tomu semlelo tolik věcí, že to poznamenalo Ivin vztah s Vítkem, který najednou začal o své ženě pochybovat. A právě Robert Dušek se znovu stane katalyzátorem ve vztahu Klímových. Díky němu si oba uvědomí, co v tom druhém vlastně mají… Čím Dušek namíchne Ivu? A jak se právě tenhle jeho čin promítne do jejího manželství s Vítkem?   

Márovo žárlení

Dokážeme jednoznačně definovat naše vztahy? Mára s tím nikdy neměl problém. Naprosto přesně věděl, s kým má volný vztah a s kým to myslí vážně. Stejně jako on to braly i jeho partnerky. Nyní ale Mára trochu tápe. Monika si totiž stále žije vlastním životem. Nemá zapotřebí Márovi všechno říkat a předem se na všem domlouvat, jak je Mára zvyklý z manželství a vztahu s Karlou. O to víc ho nyní rozhodí, když u Moniky nečekaně narazí na sympatického, přátelského Maťa, jenž za ní nepřijel jen na skok na návštěvu… Co je Maťo zač? A co díky němu Márovi dojde?

Nevinná tajemství před blízkým má asi kdekdo. Svérázný Miloš není výjimkou, jenže při jeho smůle je obvykle jen otázkou času, kdy to praskne. Také tentokrát Miloš neodhadne situaci, přestože do své konspirace přibere také Františka. S jedním ovšem nepočítá – že by vzbudil podezření u vlastního syna. Malý Milošek není včerejší, proto okamžitě zbystří, když se táta začne chovat divně. A nebyl by to on, aby se nerozhodl přijít této záhadě na kloub, klidně i za cenu spojenectví s mámou, jež si hodlá na svého muže opět posvítit… Jak si Miloš zavaří tentokrát? Co je pro Evu na pováženou? A co se Milošovi vymstí?

Peškova léčba

Není nad dobré sousedské vztahy, zvláště mezi starousedlíky, kteří už mají leccos za sebou a navzájem se velmi dobře znají. Své by o tom mohli vyprávět také Vilma Nyklová a Vlastimil Pešek. Byly doby, kdy Lumírova matka byla pro pana Peška jen babou Nyklovou a drbnou první třídy, jíž se raději obloukem vyhýbal, zejména v době, kdy na něj měla políčeno. To všechno už odvál čas. Nyní se rádi vidí a dokážou se navzájem podržet v horších časech. Když se Vlastimil Pešek dozví od Lumíra, jak na tom jeho matka je, rozhodne se ji navštívit, trochu ji povzbudit a nabídnout pomoc prostřednictvím svého „rodopéda“. Jak tohle úsměvné setkání dopadne? S čím se později svěří Lumír panu Peškovi, Milošovi a Františkovi v hospodě?

Autor: Martina Miláčková