Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Velký návrat do Ulice! Jaké pozdvižení způsobí Márova bývalá osudová láska Monika Farská?

Video se připravuje ...
Velký návrat do Ulice!
VIDEO: TV Nova
5. září 2023 | 06:00

Devatenáctá sezona seriálu Ulice se nese v duchu hned několika velkých návratů. Na samém startu sezony se objevil Eddie Rambousek (Jiří Panzner), bývalý partner Magdy Procházkové (Veronika Čermák Macková). Nyní vstoupí do děje další postava z minulosti – Márova bývalá partnerka Monika Farská (Anna Fixová). A hned to tam pořádně rozvíří, zejména co se Máry a jeho života týče…

Monika Farská (Anna Fixová) je výraznou i hodně kontroverzní postavou Ulice. V seriálu ji diváci vídali od samého začátku, od roku 2005. Dospívala a hledala se přímo před jejich očima. Podle toho, čím si právě procházela, jí buď fandili, nebo jí nemohli přijít na jméno. Pravda je, že patří k těm postavám Ulice, které neměly k průšvihu nikdy daleko. Dlouho si nemohla najít kluka, zamilovala se například do svého profesora na gymnáziu, s nímž se po letech nakonec dala přece jen dohromady. Právě on ji vzal poprvé na dobročinnou misi do Afriky, do Ugandy. Tehdy to nevyzrálá Monika neustála a vrátila se docela otřesená nazpět domů.

Po různých peripetiích pak Monika začala chodit s Márou (Kryštof Rímský), který ji docela dlouho balil. I když to zpočátku vypadalo, že oba konečně v lásce zakotvili, osud je znovu rozdělil. Monika se nejprve zakoukala do jiného, pak přišla další rána v podobě rozdílných životních priorit. Starší Mára se chtěl usadit, založit s Monikou rodinu, jenže ta měla pocit, že její místo je jinde než v domácnosti a u dětí. Znovu se vypravila do Afriky, tentokrát jen s Márou na několikatýdenní dovolenou. Během ní poznala lidi, kteří se snažili tamním obyvatelům pomoct. Chytlo ji to natolik, že po návratu pro ně zorganizovala sbírku a znovu do Afriky odletěla. Pak už to šlo ráz na ráz. Přestože mezi ní a Márou fungovala chemie až do konce, jejich cesty se rozdělily. Napomohla tomu také Márova máma Věrka (Milena Steinmasslová). Moniku nikdy moc nemusela, navíc prahla po vnoučatech.

Monika a Mára se rozešli, každý si začal žít svůj vlastní život. Naposledy se viděli před šesti lety, pak jsme o Monice už jen slýchali, když se o ní zmínila její máma Jitka (Ilona Svobodová). Zatímco Monika se naplno pustila do charitativních projektů, Mára si plnil sen o rodině a dětech. Ten vzal však za své ve chvíli, kdy se mu Karla (Markéta Stehlíková) přiznala k nevěře. Mára jí tuhle zradu nedokáže odpustit, byť se společně snažili manželství zachránit. Nyní se rozvádějí a Mára se tak trochu vrací ke starému stylu života. Má kamarádky s benefity, do dalšího vážného vztahu se ale nežene.

A právě v tomto svém rozpoložení Mára náhodou potká Moniku, která se akorát vrací z Afriky, aby zde rozjela další projekty a sbírky. Pro Máru to je jako blesk z čistého nebe. Na Monice může oči nechat, obdivuje její jiskru, energii, elán, vyzrálost, krásu, pohodu. Také Monika ho moc ráda vidí. Mají si toho hodně co říct, hned od prvních okamžiků je to k sobě táhne… Jak silné je pouto mezi nimi? Nakolik mezi nimi stále funguje chemie, která je svedla dohromady? A jak na Moničin návrat zareaguje například Věrka, která se s ní také náhodou potká? K čemu Máru přiměje hned druhá schůzka s Monikou? U Máry to znovu nabere pořádný spád, aniž by to on sám nebo Monika plánovali…

A jaký byl návrat do ateliérů Ulice pro představitelku Moniky Farské, herečku Annu Fixovou? „Ze začátku jsem byla nervózní, protože jsem vlastně nevěděla, co mě čeká. Ale pak jsem přišla na natáčení a během deseti minut jsem zjistila, že jsem se vrátila v podstatě domů a že to bylo, jako kdybych nikdy neodešla,“ dodává s úsměvem. Premiérové díly seriálu Ulice vysílá TV Nova od pondělí do pátku v podvečerním čase od 18.30 hod. S týdenním předstihem jsou divákům k dispozici na Voyo.

Autor: Martina Miláčková