Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Jak slaví Vánoce naše celebrity? Jiří Krampol vzpomíná a Karel Heřmánek ml. bude u tchyně

  • Jak slaví VIP Vánoce?
    21. prosince 2023 | 06:00

    Za tři dny jsou tu Vánoce!! Vyzpovídali jsme pro vás proto několik známých osobností, které nám svěřily, jak bude letos vypadat jejich Štědrý den.

    Všichni nám prozradili nejen to, na co se těší, ale posteskli si i nad tím, co na nich nemají rádi, či uvedli, na co dodnes s láskou vzpomínají. Nechte se jimi inspirovat a nahlédněte společně s námi „k nim domů“. Nalaďte se díky tomu na tu pravou vánoční pohodu. Svátky klidu, míru a pohody jsou takřka za dveřmi. Těšíte se již také?

  • Jiří Krampol (85), herec

    Jiří Krampol
    Autor: profimedia.cz

    Už osm let se na Vánoce schází naše parta přátel u naší kamarádky a slavíme je společně. Těším se na kapra s bramborovým salátem, rybí polévku a taky na to, až si pustím nějakou pěknou pohádkovou klasiku. Ale upřímně, když vidím v televizi nebo na tramvaji Santu, dostávám z toho kopřivku. Dodnes však rád vzpomínám na ty opravdové Vánoce, když jsem byl ještě malý kluk. Neměli jsme tehdy sice moc peněz a bydleli jsme všichni v jednom pokoji, ale měl jsem tam maminku, stromeček, zvoneček, prostě vše, co k tomu patří, dostal jsem stavebnici, kterou jsem sice nechtěl, ale byly to nádherné Vánoce.

     

  • Ivan Vyskočil (77), herec

    Ivan Vyskočil
    Autor: profimedia.cz

    Kouzlo Vánoc mi zmizelo s dětskými léty, a to nejen s mými, ale i s tím, když z domu odešly moje děti. Teď už se tomu tedy nedokážu tolik poddat, a to zejména proto, že už koncem října všude začaly reklamy na Vánoce, čímž se vytratilo to jejich tiché a krásné kouzlo. Tenhle moderní kýč s tím spojený mě nebaví.

     

  • Michaela Pecháčková (19), herečka

    Michaela Pecháčková
    Autor: profimedia.cz

    Vánoce trávím vždy se svou rodinou. Největším dárkem pro mě je, že se všichni sejdeme ve zdraví. Ve výsledku je to ten hlavní a nejdůležitější dárek. Samozřejmě ráda dělám druhým radost nějakým tím dárkem, který si přáli. Ale nejraději mám tu pohodu, když společně zdobíme stromeček, pečeme cukroví, zpíváme koledy. Vánoce pro mě znamenají čas s rodinou, a přesně na takové se těším i letos.

     

  • Petr Vondráček (47), zpěvák a herec

    Petr Vondráček
    Autor: profimedia.cz

    V tomto ohledu jsem velmi konzervativní a vánoční čas trávím podobně každý rok. Nikdy jsem v tomto období nebyl ani na horách, ani v teplých krajinách, jak to dnes někteří s oblibou dělají. Budu tedy doma se svými nejbližšími a budu doufat, že počasí aspoň trochu ty Vánoce připomene. Letos si asi ozdobíme borovici.

     

  • Denisa Pfauserová (34), herečka

    Denisa Pfauserová
    Autor: profimedia.cz

    Myslím, že mě letos čeká nejhezčí Štědrý den od dob, co jsem byla dítě, a to proto, že se mi v červnu narodila dcera. S dětmi jsou Vánoce zkrátka úplně o něčem jiném. Samozřejmě naše miminko ještě Vánoce nevnímá, natož aby se mohlo radovat z dárků, ale už jen ta okolnost, že jsme jako rodina kompletní, je prostě nádherná. Jako každý rok se budeme koukat na pohádky, pak půjdeme zpívat koledy pod Karlův most, dáme si někde svařák a pak zasedneme ke štědrovečernímu stolu. Pro spoustu lidí jsou Vánoce víc a víc svátkem stresu, ale já je miluju.

     

  • Karel Heřmánek ml. (34), herec

    Karel Heřmánek ml.
    Autor: profimedia.cz

    Vánoce vždy trávím se svou rodinou, jen to, kde budeme na Štědrý den, každý rok střídáme. Letos budeme s rodinou mojí ženy Nikol u Sázavy. Těším se, jak si ten společný čas užijeme, protože těch příležitostí kvůli pracovní vytíženosti moc není, až na nějaké ty oslavy nebo svátky. Máme v plánu samozřejmě něco dobrého pojíst a popít, no a samozřejmě takové ty klasické tradice jako lití olova, krájení jablka... Prostě prožít je v tom vánočním duchu a pohodě se vším všudy.

     

  • Alex Mynářová (40), moderátorka

    Alex Mynářová
    Autor: profimedia.cz

    Štědrý den si užiju v kruhu rodiny, a to velmi tradičně. Nebudou chybět živý velký strom, kapr ani bramborový salát, dům provoněný vánoční vůní a nedočkaví synové ve snaze zahlédnout aspoň na okamžik Ježíška.

     

Autor: Lucija Veselá
Diskuse ke článku
.