Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tento týden v Ulici: Drsné vydírání Skyler, Prokopova zaslepenost a kruté výčitky Nyklové

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
22. listopadu 2022 | 06:00

Šimonova kauza se pomalu rozbaluje do těch nejhorších odstínů a její temnota padá na další a další lidi a pohlcuje je. Prokopa tolik, že ani nevidí, co se děje jinak kolem něho. František zase musí bojovat se svědomím, které mu drsně připomíná Skyler.

Ve škole je stále tématem číslo jedna Šimonova kauza, která dělá těžkou hlavu zejména Prokopovi coby zastupujícímu řediteli školy. Čím více informací vyplouvá na povrch, tím více všechny šokuje zjištění, čím si dlouhodobě šikanovaný Šimon procházel. Jak se ale k celé kauze nyní postavit? Kdo je skutečným viníkem a jaké tresty by měly padnout? Prokop tak trochu spoléhá i na policejní vyšetřování, přestože v tomto případě není žádným alibistou. Naopak se k celé kauze staví čelem a snaží se zklidnit situaci ve škole, kde by se atmosféra dala od Šimonova zkratu krájet.

Kateřina a Lumír jsou rádi, že se mají, že si k sobě našli cestu. Milují se, společně překonávají nejrůznější překážky. Jenže velmi často narážejí na základní problém – Lumírovu rodinu. Přestože jim téměř všichni jeho blízcí fandí, stačí málo, aby se to jako mávnutím čarovného proutku změnilo. Jakmile Ingrid poměrně narychlo odjede do Málkova, Vilmě Nyklové bude viník jasný. Od Lumíra ji určitě vyštvala Kateřina. Ta se dosud snažila být tou chápavou, ovšem teď i jí dojde s konečnou platností trpělivost. Lumírovi řekne do očí něco, co ji bude později hodně mrzet, něco, co už nepůjde vzít zpět.

Vyznat se sám v sobě a odolat pokušení je občas hodně těžké. To už ví i František, který před pár dny znovu, po letech, podlehl kouzlu Skyler. Teď musí čelit následkům i svému černému svědomí vůči Báře. Ta nemá nejmenší tušení, k čemu mezi Skyler a Františkem došlo. Ve snu by ji něco takového nenapadlo, protože Františkovi plně důvěřuje. O to mizerněji se nyní František cítí. Bohužel to bude ještě horší, až se Bára vrátí po měsíci opět domů. Nebyla by to totiž Skyler, aby ještě víc nepřiložila pod kotlem. O Františka stojí, chce ho nazpět, a tak ho přitlačí ke zdi a donutí k rozhodnutí, které se Báře moc zamlouvat nebude.

Jít za svým snem a čelit při tom výzvám, kdy jde člověk s kůží na trh, chce občas docela velkou odvahu. O tom by nyní mohla dlouze vyprávět i Magda. Pořád o sobě pochybuje, ale kvůli máminu odkazu se rozhodla vystoupit ze své komfortní zóny a udělat něco, co pro ni bylo ještě před pár týdny takřka nemyslitelné. Vedle Oty ji teď povzbuzují už i její studenti. Nejenže jí fandí, ale dokonce se i naplno zapojují do realizace její nové výzvy. S Otou jí přichystají menší překvapení, které by ale rozdýchal jen málokdo. O mnohem větší šok se však Magdě postará Prokop, jenž je natolik zaneprázdněn řešením Šimonovy kauzy, že mu zpočátku ani nedojde, k čemu se Magda odhodlala.