Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tento týden v Ulici: Drogy ve škole, další rozchod, pomsta a tajný mejdan

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
26. září 2022 | 13:34

Uličníky zase čeká perný týden. Ve škole se objeví ilegální drogy, František s Bárou budou řešit další krizi, holky si udělají bez dovolení tajný mejdan a Šimon naplánuje pomstu pro kluky, kteří ho šikanují.

Dávat studentům plnou důvěru a nechávat je ve škole, byť jen na chvíli, bez dozoru se občas nevyplácí. Nyní se o tom znovu přesvědčí také Magda. Spolu s Tomášem se ráno, hned po příchodu do školy, nestačí divit, co se jim to urodilo v jejich malém třídním skleníku. Mezi ostatními sazeničkami totiž objeví i cannabis, a to ve chvíli, kdy si Prokop přijde vyfotit výsledky úsilí pěstitelského kroužku. Přestože se Magda s Tomášem budou hodně snažit, aby Prokop rostlinku neobjevil, nakonec to přece jen praskne.

Najít zlatou střední cestu mezi vztahy se současnou a bývalou partnerkou je občas hodně náročné, zvláště pokud v tom figuruje i dítě s expartnerkou, na kterém člověku záleží. O tom už ví své také František Hrubý, jenž se chtě nechtě ocitá mezi Skyler, matkou svého syna Chrise, a Bárou, současnou partnerkou, kterou nechce v žádném případě zatěžovat problémy spojenými s Chrisem. Podle něj by si je měli se Skyler vyřešit sami. Jenže Bára se tím pádem opět cítí jako na vedlejší koleji, nyní více než kdy jindy. Proto se rozhodne do toho říznout a na rovinu Františkovi říct, jak to vidí dál.

Kristýně se po kopačkách od Denise zhroutil svět. Pořád na něj musí myslet, ustavičně u sebe hledá chyby, neboť si myslí, že ji Denis nechal, protože je jiná než dřív. Když se s ním náhodou setká, je to pro ni jako sypání soli do otevřených ran. Najednou neví, co dělat dál, vše, na čem jí dosud záleželo, pro ni ztrácí smysl. A to je poslední kapka pro jejího tátu. Když Luděk vidí, jak se dcera trápí, znovu vezme její život do svých rukou a došlápne si na Denise.

Anežka, Svatka a Žofka v poslední době docela vystrkují růžky. Tentokrát si holky udělají u Klímových neplánovaný mejdan, do kterého se zapojí i Michal, jenž je zakoukaný do Žofky a snaží se na ni zapůsobit. Společně to rozjedou takovým způsobem, že z toho kouká kromě dalšího pořádného průšvihu i hodně krušné ráno.

U Šimona dojde tento týden ke zlomu, kdy všeho už bude mít plné zuby. Starší kluci ze školy si totiž pořád nedají pokoj. Neustále se do něj navážejí, navíc den ode dne i přitvrzují. Podle Michala se už jedná o šikanu, kterou by měl Šimon začít řešit. Ten to má i v plánu, ovšem trochu jinak, než jak si Michal představoval. Namachrovaným klukům se vzepře. Vymyslí si na ně vtípek, který se jim nebude ani trochu líbit.