Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tento týden v Ulici: Nečekaná hospitalizace, milostné selhání a sousedská válka

Video se připravuje ...
VIDEO: TV Nova
20. září 2021 | 15:32

Lumír Nykl si myslí, že když Kateřině Dubovské nedal svolení ke stavebním úpravám ve dvoře hospody, tak se její plány na zřízení zahrádky s grilem ve vnitrobloku neuskuteční. Ovšem nová majitelka hospody a penzionu v Ulici se svého podnikatelského záměru a další možnosti výdělku vzdát nehodlá. To těší zejména servírku Milenu Pumrovou, jež má s Lumírem nevyřízené účty kvůli jeho odmítnutí.

Adam se rozhodne osamostatnit se od rodiny, a to jen pár dní před zahájením studia na vysoké škole. Ví naprosto přesně, co chce i co už nemá ve svém věku zapotřebí. To se týká nejen samotného studia, ale také zázemí během něj. Jeho plány se samozřejmě ani trochu nezamlouvají jeho ambicióznímu otci Luďkovi, ten si Adama drsně podá, aby ho přivedl k rozumu. Anča zná osmnáctiletou Sáru i její rodinu už několik let díky spolupráci s azylovým domem, v němž Sára často pobývala. Anča ví, jak těžké to Sára měla doma v minulosti, proto má tendenci jí pomáhat a chránit ji. Teď ale Anča zjistí, že nic není takové, jak se zdá, že také Sára má svá temná tajemství.

Věrka a Luboš válčí se zdravím, jak jen to jde. Přitom si ani jeden z nich nechce naplno přiznat, jak na tom skutečně je. Pokaždé, když se jim udělá o trochu lépe a oklepou se z nejhoršího, začnou si svým chováním zadělávat na další, ještě větší malér. Tentokrát se jim to vymstí natolik, že je budou muset zachraňovat jejich nebližší. Bude to tak vážné, že jeden z nich dokonce skončí nečekaně v nemocnici. Vendula si myslí, že s Kateřinou, novou majitelkou hospody, se dá dohodnout, Vilma Nyklová od Kateřiny nečeká nic dobrého, minimálně co se jejich rodiny týče. Lumír musí dát mámě tentokrát bohužel za pravdu. A to ani netuší, že se schyluje k nelítostné sousedské válce.

Vítkovi je jasné, že se ho chce šéf zbavit, ale je rozhodnut nedat se. Jenže nátlak z šéfovy strany se neustále stupňuje. Havelka navíc Vítka šikanuje tak šikovně, že to navenek vypadá, že Vítek jen nechápe jeho vtipy. Teď se to však mezi nimi natolik vyhrotí, že šéf Vítovi bez obalu vmete do obličeje, co ho pod jeho vedením čeká a nemine.