Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ulice: Kdo je Magda, která zásadním způsobem zasáhne do děje seriálu ve skutečnosti?

Video se připravuje ...
Ulice: Magda přizná Tereze, že byla zakoukaná do Davida
VIDEO: TV Nova
6. prosince 2018 | 11:07

Magda Procházková, která vstoupí dnešním dnem do seriálu, není jen tak ledajaká malá role. Její postava je sama o sobě hodně výrazná a bohatá a v novém roce se máte na co těšit, protože Magda velmi zásadním způsobem posune děj seriálu. Kterým směrem, jestli pozitivně nebo negativním, na to si musíte počkat. Pojďme si představit jak její roli, tak představitelku Veronika Čermák Mackovou (24).

Veronika Čermák Macková, která hraje Magdu, neměla s dlouhodobým hraním v seriálu doposud žádnou zkušenost, a jak sama přiznala, ani netušila, do jakého seriálu vlastně nastupuje. „Je to možná hanba přiznat, ale já jsem vlastně vůbec nevěděla, do čeho jdu. Ale zjišťovala jsem si, jak to tu chodí, jestli je to tady příjemná práce, jestli do toho mám jít. Napsala jsem si plusy a minusy a pak jsem se rozhodla. A udělala jsem dobře. Potřebovala jsem to. Do té doby jsem byla hodně doma a vychovávala našeho psa, aby byl poslušný a mohli jsme se na něho spolehnout. Občas jsem něco točila se zahraničními produkcemi, ale nic stálého. A najednou jsem cítila, že bych něco takového chtěla. Dva dny na to mi zavolali z Ulice,“ vysvětlila herečka.

Vypadá to, že na co Veronika pomyslí, to se splní. „Mně se to tak stává. Když na něco pomyslím, že bych si to přála, nakonec to tak dopadne. Jako malá jsem si přála, že chci bydlet v Praze v Dejvicích a je to tak. Jednou jsem si řekla, že bych chtěla točit se zahraniční produkcí a za dva dny jsem dostala roli v zahraničním seriálu, a teď se to úplně stejně stalo i s Ulicí.“

A jak Veronika svou postavu popisuje? „Hraju Magdu, učitelku matematiky a zeměpisu a bývalou spolužačku Terezy (Patricie Solaříková). Líbí se mi, jak je barevná a kolik vrstev má a těším se na to, jak je budeme postupně odhalovat a poznávat, co je zač, proč sem přišla a že tady není jen tak. Magda ale není barevná jenom uvnitř, pestrý má i zevnějšek. A to je zase dané tím, že je barvoslepá. Slévají se jí některé barvy, a tak si svoji vizuální pestrobarevnost ani neuvědomuje.“ Doufejme, že Magda nebude mít vliv na vztah Terezy a Davida, protože, jak v ukázce přiznala, David se jí na škole hodně líbil.

Veronika ještě musela oprášit jednu svou dovednost, kvůli roli v seriálu, a to hru na klavír. „Netroufám si říct, že hraju výborně. Vlastně si myslím, že na to, jak dlouho jsem se na klavír učila hrát, toho zas tolik neumím. Hrála jsem do maturity, pak jsem měla dlouhou pauzu a před dvěma lety mi můj muž koupil klavír, a tak jsem se k tomu zase vrátila. Ale jen tak jsem si pobrnkávala a pak přišla role Magdy, která umí hrát, a tak jsem zase začala cvičit.“ Veronika potkalamanžela Hynka Čermáka při natáčení filmu Gangster Ka: Afričan. V té době žil se svou dlouholetou partnerkou a matkou jejich děti, Danielou Choděrovou. O dva roky později, tedy loni v červenci, se Hynek s Veronikou vzali.