Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Anna Kadeřávková: O návratu Roziny do Ulice a problémech, které ji čekají

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič / BPŽ
24. října 2018 | 06:00

Herečka Anna Kadeřávková (21) se po odmlce opět objevila na obrazovkách televizí v oblíbeném seriálu Ulice. Rozina Maléřová bude mít poprvé svou vlastní dějovou linku. Sama herečka ovšem bojuje s boreliózou a denně tráví dvě hodiny na kapačkách.

Jedním z největších překvapení v Ulici v poslední době bylo oznámení, že se vracíte zpět do děje. Jak dlouho jste to musela tajit?
Smlouvu mám podepsanou od února, ale natáčím asi dva měsíce.

Jak složité bylo udržet to pod pokličkou?
Jelikož jsem hodně aktivní na svém Instagramu, tak to bylo docela složité, protože jsem se chtěla pochlubit s fotkami z natáčení, ale musela jsem vydržet.

Vy jste hodně on-line holka, ostatně setkáváme se při příležitosti otevření nového on-line obchodu. Jak nakupujete nejraději?
Jednoznačně chodím do obchodů, protože jsem člověk, který si všechno musí vyzkoušet, aby mi to perfektně sedělo, takže nákupy on-line jsou pro mě trochu noční můra. Protože se bojím, že si to koupím, ale nebude mi to sedět nebo to bude moc upnuté. Já tedy raději chodím do kabinek v obchodech.

Chodíte nakupovat s kamarádkou, nebo dáte jen na svůj názor?
Nejraději chodím nakupovat sama. Všechno mi totiž děsně dlouho trvá a nikdo se mnou nemá trpělivost.

Co nejraději nakupujete?
Asi bundy a svetry, protože k tomu se člověk nemusí moc svlékat a je to rychlovka.

Dneska jste sem přišla s Adamem Mišíkem – to je nová láska?
Adam je můj nejlepší kamarád. Známe se hodně dlouho a máme spolu pěkný vztah.

Je u vás na obzoru nějaký mladý muž?
Momentálně jsem nezadaná.

Na Instagramu hodně řešíte svůj zdravotní stav, abyste pomohla k prevenci boreliózy a poskytla informace o její léčbě. Jak to teď vypadá?
Momentálně jsem v desátém týdnu léčby a čeká mě ještě dalších osm na antibiotikách. Každý den musím na infuzi a už mám úplně rozpíchaná předloktí – nebojte, nejedu v drogách. Potom budu mít ještě bylinnou léčbu půl roku a dietu, kterou mám ještě na osm měsíců.

To jsem četla, že hladovíte. Máte speciální dietu při borelióze, ale ještě nějakou, kterou chcete vymýtit všechny viry v těle. Co tedy můžete jíst?
Ze začátku to bylo hodně těžké, protože jsem musela vynechat úplně cukr, a to se vztahuje i na ovoce, přestože je to zdravý cukr, je to pořád cukr. Když dietu držíte, tak vaše tělo se přirozeně zbaví všech zánětů v těle, obnoví se imunitní systém a tělo je pak schopno bojovat s nemocemi mnohem efektivněji. Nejím cukr, jím pouze zásadité věci, žádný lepek, mléčné výrobky. Na začátku tam nebylo ani žádné maso, jsem rok vegetariánka, ale teď jsem se k masu vrátila, protože jsem na něj měla takovou chuť, že jsem si říkala, že to asi něco znamená.

Dietu jste si naordinovala sama, nebo máte nějakého poradce?
Mám ji z kliniky v Německu, kde se léčím, jsem pod jejich dohledem.

Jak je to náročné s dennodenním docházením na kapačky a natáčením Ulice?
Mám takové štěstí, že jedna z mých sester je zdravotní sestřička a další sestra je lékařka. S jednou z nich dokonce bydlím, takže ji mám doma každý den. Ona je do toho ještě těhotná, takže je doma a kapačku mi může píchnout kdykoliv. Když přijdu domů z práce, tak mi ji dá a já mohu být dvě hodiny v klidu doma. Je to mnohem příjemnější než na nějaké poliklinice nebo v nemocnici.

Opět jsme u Ulice. Můžete prozradit, co vaši postavu čeká?
Rozárka se objeví neočekávaně, u Maléřů už není místo a ona si musí hledat své bydlení. Hodně se tím osamostatní. Poprvé bude mít v Ulici svou vlastní dějovou linku, nebude tolik vázána na rodinu, je z ní dospělá slečna!

Video se připravuje ...