Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Česká rodina v Thajsku: Honzík si vybral

27. prosince 2013 | 15:30

Honza bude mít v únoru narozeniny. Dárek si vybral už dneska. Docela dlouho otálel prozrazení. Buď se trochu styděl, ale spíš si nebyl jistý, co tomu řekneme. Honzík chce totiž tetování!

Tady jsou tetovací salóny na každém kroku. Na hlavní silnici i u pláží. A to ještě obcházejí tatéři přes den pláž a nabízejí svoje služby turistům.

Honzíkovi bude v únoru devět. To je dost málo na to, aby si začal prakticky navždycky nechat malovat po těle. Domluvili jsme se proto se Soňou, že si jeden podvečer udělají oni sami v klidu výlet do městečka a zatím se po tetovacích salonech jen tak porozhlédnou.

Tak vyjeli.

Dítě tetované

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl

Vrátili se za tři hodiny a Honzíkovi, teď spíš už Honzovi, se nad pravým kotníkem černal dobře deseticentimetrový symbol mystického býka. Asi. Honza byl sám sebou unešen.

Vše  probíhalo prý docela zábavně: na sympatický salon narazili docela brzy. Byl v něm majitel sám dost pokérovaný. Bylo tam čisto, i nářadí pěkně vycíděné.

Hledání motivu

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Honza, podporován mámou Soňou, požádal o předvedení nějakých vzorů. Probrali čtyři katalogy, ale nic je na první pohled neuchvátilo. Taková kérka musí vzít jejího budoucího nositele za srdce hned od první vteřiny! Je to emocionální vztah.

A tak jim majitel zapnul počítač a naladil extra tatérskou stránku na internetu. Thajskou. Ale taky se jim nic nelíbilo. A tak Soňa, aby předešla Honzíkovu zklamání, vyhledala české stránky o tetování a během minuty byl Honzíkův „býk“ na světě!

Tetování ano, ale jen na chvilku...

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Pak se domluvili, že obrázek provedou „dočasnou“ henou. Po měsíci či dvou se smyje. Tatér hned nato vzal telefon a začal někoho shánět. Ukázalo se totiž, že on sám je sice mistrem jehly, ale na kresby henou raději najímá kolegyni. Ale kolegyně nebyla. Ani na druhý hovor, ani na třetí. A tak rozdělal kašičku heny sám.

Namalovat Honzovi nad kotník symbol netrvalo dlouho, ale i přesto ho díky proskleným dveřím do ulice přišlo do salónu pár kolemjdoucích podpořit. Spíš se podívat

... a skoro zadarmo!

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Soňa jako vždy zvítězila při vyjednávání ceny. Umluvila tetování na nějakých 120Kč. Večer, když šly děti spát a my se ženou ještě seděli při svíčce, vonných tyčinkách a repelentu na terásce, jsme se bavili myšlenkou, že za tuto cenu bychom se klidně mohli nechat „pokérovat“ celá famílie.

Další zážitky z tříměsíčního pobytu v Thajsku na vás čekají už zítra. A nejen to, s rodinou v Thajsku můžete být dokonce v kontaktu. Pokud vás bude cokoliv zajímat, neváhejte poslat e-mail na adresu rodinavthajsku@email.cz

Autor: Jan Rýdl