Pokud si dáváme domácí limonádu v restauraci, máme šanci zjistit, jestli je zdravá? "Tak to velmi obtížně. To bychom museli zjišťovat recept na tu danou limonádu. Na druhou stranu, možná to bude jedna z těch nejlepších verzí mezi slazenými nápoji, takže bych to nechala. Užijme si to v restauraci, zpravidla tam nechodíme denně, a dávejme si pozor na to, co děláme doma," říká Margit Slimáková, která má spoustu tipů, jak si udělat rychlou, zdravou a chutnou limonádu.
Jak udělat domácí limonádu? Nejen z čerstvého ovoce
Jak si tedy osvěžující limonádu připravit doma? Čestvé ovoce je samozřejmě skvělá volba, jsou ale i jiné možnosti, co dát - a navíc celoročně - do poctivé domácí limonády. Které to jsou, to se dozvíte ve videu v úvodu článku. "A nenechala bych to jenom na ovoci. Vždycky bych přidávala nějaké bylinky, mátu, meduňku a třeba i květy," doplňuje odbornice.
Další tipy na zdravé letní pití podle Margit Slimákové
1. Cukr můžete úplně vynechat, raději dejte více ovoce. Ze zeleniny je skvělá okurka.
2. Pokud nemáte citrusy v biokvalitě, zbavte je kůry. Příjemně kyselou chuť vám udělá i rakytník.
3. Základem pro domácí limonádu nemusí být jen voda, ale třeba i čaj ze sušeného ovoce.
4. Objevte limonádu z tibi krystalů, díky kterým dostanete do těla probiotika.
Jaké domácí limonády připravuje Margit Slimáková doma? Jak udělat poctivou okurkovou limonádu? Nejen to se dozvíte ve videu v úvodu článku.