Fantastické bublaniny: Upečte moučník plný šťavnatého ovoce! | Pro ženy | Blesk.cz

Fantastické bublaniny: Upečte moučník plný šťavnatého ovoce!

  • Pokud chcete mít doma koláč, který je rychle hotový a stejně rychle se po něm zapráší, upečte bublaninu.
    8. června 2014 | 06:00

    Pokud chcete mít doma koláč, který je rychle hotový a stejně rychle se po něm zapráší, upečte bublaninu. Vyzkoušejte drobenkovou, třešňovou nebo třeba jahodovou. Ani jednou nesáhnete vedle!

  • Drobenková

    Bublanina
    Budete potřebovat (na 1 plech):

    200 g polohrubé mouky
    4 vejce
    100 g másla
    150 g moučkového cukru
    1 vanilkový cukr
    400 g bílého jogurtu
    1 prášek do pečiva
    400 g míchaného drobného ovoce (maliny, ostružiny, rybíz)
    máslo na vymazání a mouku na vysypání formy

    na drobenku:
    80 g hrubé mouky
    50 g krupicového cukru
    50 g másla

    Postup:
    Máslo utřete s cukrem a žloutky do pěny. Postupně přidávejte jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto pak nalejte na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Koláč dejte péct na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Pak přidejte ovoce a drobenku připravenou z másla, mouky a cukru. Koláč pečte ještě dalších 20 minut.

  • Špaldová s jahodami


    Bublanina
    Budete potřebovat (na 1 kulatou formu):

    1 hrnek celozrnné špaldové mouky
    1 prášek do pečiva
    1 lžičku kuzu
    2 lžíce rýžového sirupu
    3 lžíce oleje
    1 lžičku strouhané citronové kůry
    100 ml sojového mléka
    300 g jahod

    Postup:
    Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Kuzu nechte rozpustit ve vodě a promíchejte s moukou. Do mísy přidejte rýžový sirup, olej, citronovou kůru a sojové mléko. Vše dobře promíchejte a nalejte do kulaté formy vyložené pečicím papírem. Jahody nakrájejte a dejte navrch koláče. Dejte na 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  • Třešňová


    Třešňová bublanina
    Budete potřebovat (na 1 plech):

    350 g hladké mouky
    50 g hrubé mouky
    6 vajec
    100 g másla
    200 g krupicového cukru
    1 vanilkový cukr
    50 g moučkového cukru
    400 g třešní

    Postup:
    Máslo utřete do pěny s krupicovým a vanilkovým cukrem. Postupně přidávejte žloutky. Z bílků a moučkového cukru ušlehejte lesklý tuhý sníh. Spojte ho se žloutkovou směsí a nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem a poklaďte vypeckovanými třešnění obalenými v hrubé mouce. Koláč pečte asi 45 minut v troubě předehřáté na 160 °C.

  • S lesním ovocem


    Extra rychlá borůvková
    Budete potřebovat (na 1 pekáček):

    180 g másla
    160 g moučkového cukru
    1 vanilkový cukr
    100 g marcipánu
    4 vejce
    250 g polohrubé mouky
    2 lžičky prášku do pečiva
    300 g lesního ovoce

    Postup:
    Máslo utřete s cukrem a do pěny. Přidejte žloutky a znovu šlehejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové směsi dejte polovinu sněhu, pak polovinu mouky smíchané s práškem do pečiva a nastrouhaným marcipánem. Pak vmíchejte zbytek sněhu, druhou polovinu mouky a vše opatrně promíchejte. Těsto nalejte do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Na povrch rozdělte omyté a okapané ovoce a koláč dejte na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  • Mandlová hrníčková


    Pokud chcete mít doma koláč, který je rychle hotový a stejně rychle se po něm zapráší, upečte bublaninu.
    Budete potřebovat (na 1 menší plech):

    1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
    1 hrnek krupicového cukru
    6 vajec
    6 lžic vody
    1 balíček strouhaných mandlí
    1 lžičku skořice
    500 g třešní

    Postup:
    Žloutky utřete s cukrem a postupně přidávejte vodu. Pak přidejte mouku smíchanou s mandlemi a skořicí. Nakonec do těsta vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem a poklaďte třšněmi obalenými v hrubé mouce. Pečte asi 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Autor: pil
Diskuse ke článku
.