Středa 26. června 2024
Svátek slaví Adriana, zítra Ladislav
Oblačno, bouřka 28°C

Testování pudrů: Je lepší kompaktní, nebo transparentní?

22. listopadu 2018 | 06:00

Pudr je nezbytnou součástí každé dámské kosmetické taštičky. Žádná z nás se nechce během dne nehezky lesknout a pudr je při tomto problému zaručená pomoc! Vyzkoušely jsme pro vás jak pudry kompaktní, tak transparentní. Které nás nadchly nejvíce?

Na kosmetickém trhu najdete jak pudry kompaktní, tak transparentní, ale narazíte taky na pudry minerální. Jaký je mezi nimi rozdíl? Ten klasický kompaktní má nejspíš každá z nás ve své kosmetické taštičce. Má lehkou krycí schopnost a pleť hezky zmatní. Jeho nevýhodou ale je, že musíte jeho odstín pečlivě sladit s odstínem make-upu.

Transparentní pudry slouží k zafixování make-upu a pleť je po nich krásně sametová. Jsou buď bílé, nebo lehce zabarvené a v obou případech krásně splynou s tónem pleti a sjednotí ji. Pokud vás trápí hodně mastná pleť, vyzkoušejte pudr minerální. Jde o prášek, který vaši pleť zmatní na delší dobu.

Lesknoucí se pleť není sice nic hezkého, ale s pudrem byste to rozhodně neměla přehánět. Čím více ho totiž na svou pleť nanesete, tím více vám zvýrazní vrásky. Používejte ho proto na místa, která potřebují přepudrovat, a to na čelo, nos a bradu. Tato místa se totiž během dne lesknou nejvíce. Které pudry nás oslovily nejvíce?

Kompaktní pudr Miss Sporty, 79 Kč

Kompaktní pudr Miss Sporty, 89 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem
Koupíte v síti drogerií.

Tento pudr patří mezi ty nejlevnější varianty a je to bohužel znát. Prvním minusem je zrcátko, které je jen po půlce obvodu – a tak nevidíte celý obličej. Při nanášení s ním musíte různě natáčet, a to mi přijde nepraktické. Druhým minusem je houbička na nanášení. Je malá, hodně měkká a špatně se drží v ruce. Musela jsem tedy použít jinou, abych zjistila, jaké vlastnosti má samotný pudr. Sice jen lehce kryje, ale docela hezky zmatňuje. Jen bych ho určitě doporučila pro mladší pleť nebo pleť bez větších nedokonalostí. Bohužel také nedrží slibovaných deset hodin, ale to bych za tu cenu ani snad nečekala. 

Známka jako ve škole: 3

Kompaktní pudr Gabriella Salvete Nude Powder, 82 Kč

Kompaktní pudr Gabriella Salvete Nude Powder, 119 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Za ani ne stovku jsem nečekala zázraky, ty se tedy nekonaly, ale jinak slouží slušně. Rozhodně dokáže to samé jako výrobky třikrát dražší, tedy jemně zmatní pleť, maličko zakryje nerovnosti, ve spolupráci s make-upem samozřejmě. Nicméně slibovanou hydrataci nepotvrzuji, ale od pudru jsem ji ani nečekala.

Známka jako ve škole: 2

Kompaktní pudr Benecos, 145 Kč

Kompaktní pudr Benecos, odstín fair, 145 Kč, koupíte na www.kosmetika-benecos.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.kosmetika-benecos.cz

Značka Benecos pro mě byla novinkou. Tento přírodní pudr má příjemnou lehkou konzistenci, snadno se nanáší a nezanechává mapy na obličeji. Obsahuje drahé oleje z makadamiových ořechů a slunečnicových semen, díky kterým vaše pleť bude hebká na dotek. A musím to potvrdit! Jedinou výtkou je, že jsem musela obličej přes den párkrát přepudrovat, protože na tváři pudr příliš nevydrží.

Známka jako ve škole: 2

Transparentní fixační pudr Dermacol, 229 Kč

Transparentní fixační pudr Dermacol, 229 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Skvěle fixuje make-up a vydrží celý den. Přestože mám v zimě pleť hodně vysušenou, nevytváří mi na pleti suchá místa ani šupinky. Pokud se rozhodnete používat přiloženou houbičku místo štětce, musíte ho opravdu pečlivě nanášet, jinak vám na pleti zůstanou viditelné skvrnky ve tvaru koleček, přes která pudr vychází. Výhodou je, že je transparentní, nemusíte řešit jeho odstín.

Známka jako ve škole: 2

Kompaktní pudr L’Oréal Paris True Match, 259 Kč

Kompaktní pudr L’Oréal Paris True Match, 259 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Chci vypadat přirozeně, a proto mám ráda přípravky, které na tváři nejsou vidět. Tenhle pudr je lehký a nenápadný, pěkně matuje, a co je hlavní, nezvýrazňuje vrásky. Má všechno, co od pudru očekávám.

Známka jako ve škole: 1

Lehký sypký pudr Yves Rocher, 359 Kč

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Lehký sypký pudr Yves Rocher, 359 Kč, koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Předem se smiřte s tím, že k sypkému pudru nutně potřebujete pořádný štětec. Přiloženou labutěnkou ho vždy nanesete mnohem větší množství. Balení by mohlo mít lépe vyřešené sypání, protože jinak výrobek není vhodný do kabelky a do víčka se vám pudru vysype mnohem víc, než potřebujete. Jinak ale tento pudr skvěle matuje a odstín splyne s pletí. Dejte si pozor, abyste ho nenanesla příliš mnoho, protože pak na pleti tvoří mapy. Osobně preferuji raději bezbarvé fixační pudry, které jsou na pleti lehčí. 

Známka jako ve škole: 3

Transparentní pudr Alcina, 830 Kč

Transparentní pudr Alcina, 830 Kč, koupíte v salonech spolupracujících se značkou Alcina
Autor: archiv firem

Koupíte v salonech spolupracujících se značkou Alcina.

Poprvé jsem vyzkoušela transparentní pudr a musím říct, že jsem nadšená! Pudr od Alciny je jemný, krásně pokožku zmatní a hlavně vydrží skoro celý den! Navíc je pleť po něm nádherně sametová. Jedinou výtku mám u nanášení, protože když si nedáte pozor, tak ho nanesete příliš mnoho a máte ho pak, kromě obličeje, skoro všude a na oblečení. Za mě ale rozhodně lepší varianta než pudr klasický, protože nemusím řešit odstín.

Známka jako ve škole: 2

Tónovaný pudr Matis Sun Powder, 1089 Kč

Tónovaný pudr Matis Sun Powder, 1089 Kč, koupíte v parfumériích FAnn
Autor: archiv firem

Koupíte v parfumeriích FAnn.

Hodí se pro všechny typy pleti, má jí propůjčit opálený vzhled a minimalizovat lesk. Byla jsem k těmto slibům dost skeptická, protože "univerzálním" produktům moc nevěřím. Musím ale říct, že pudr Matis je skutečně skvělý! Pleť po něm dostane opravdu jemně opálený nádech, skvěle se s ním pracuje, protože je kompaktní a nedrolí se, na štětec ho tak vždy naberete jen potřebné množství a nemusíte ho oklepávat. Pudr nedělá mapy a pleť je po něm sametová. Bát se ho nemusí ani ženy se světlejší pletí, kterou mám i já.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...