Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Test červených rtěnek: Které jsou opravdu neslíbatelné?

27. září 2018 | 06:00

Rudé rty jsou trendem dnešní doby a některé z nás nedají bez červené rtěnky ani ránu. Žena s rudými rty je zkrátka neodolatelná, a proto má tento produkt v našich kosmetických taštičkách své stálé místo. Otestovaly jsme pro vás několik červených rtěnek různých značek. Které z nich vydrží i ten nejvášnivější polibek?

Rudé rty jsou prostě smyslné a sexy, a proto není divu, že se těší už mnoho let takové oblibě. Jakmile se naučíte nosit červenou rtěnku, už bez ní neuděláte ani krok. Změní totiž váš vzhled. K lepšímu! Je to sice jen malý detail, ale umí udělat velké divy.

Červenou rtěnku může nosit každá žena, a to bez ohledu na věk, barvu vlasů nebo pleti. Stačí si vybrat ten správný odstín, který sedne právě vám. Na kosmetickém trhu najdete několik odstínů a textur, ze kterých si určitě vyberete. Barvu vybírejte podle odstínu své pokožky a barvy svých zubů. Pozor si dejte na červené rtěnky s odlesky do oranžova. Ty zvýrazňují nažloutlé zuby.

Červená rtěnka je sama o sobě dost výrazná, s dalším líčením to proto nepřehánějte, mohla byste vypadat vulgárně. Které nás ohromily nejvíce?

Rtěnka Rimmel Red Instinct, odstín 002, 99 Kč

Rtěnka Rimmel Red Istinct, odstín 002, 99 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Má krásnou, čistě červenou barvu, na které se mi líbí, že není ani do růžova, ani do oranžova, dokonce ani do fialova, jak to někdy u „červených“ rtěnek bývá. Špatně se mi ale nanáší. Pokud chci rovnoměrný odstín, musím dát dvě nebo tři vrstvy a štěteček je v tomto případě nezbytný. Když už se mi ji ale podaří pořádně nanést, pár hodin vydrží a přežije i svačinku.

Známka jako ve škole: 2

Rtěnka Hydra Extreme, Maybelline, odstín Passion Red, 109 Kč

Rtěnka Hydra Extreme Maybelline, odstín Passion red, 109 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tato rtěnka bude patřit k mým oblíbeným. Skvěle se nanáší, její barva je intenzivní. Možná vám nevydrží na rtech několik hodin netknutá, ale za tu nádhernou barvu a hlavně za ten pocit hydratovaných a vyživených rtů to stojí. Neměla jsem vůbec potřebu rty ještě přetírat balzámem nebo jelením lojem, což běžně dělám, protože většinou mám rty pod rtěnkou vysušené. Poměr cena/výkon vynikající!

Známka jako ve škole: 1

Přírodní rtěnka Lavera, odstín Timeless Red, 189 Kč

Přírodní rtěnka Lavera, odstín Timeless Red, 189 Kč, koupíte na www.lavera.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.lavera.cz

Najít tu správnou červenou je celkem kumšt a tohle je – po všech omylech – konečně ona! Vedle krásného odstínu je i moc příjemná a rty díky pečujícím olejům udrží pěkně vyživené. Snadno se nanáší, a to i bez štětečku, který jinak u výrazných barev používám. Jediná nevýhoda? Není to žádná "rtěnka držák". Na rtech mi zůstane tak dvě tři hodinky a po jídle je potřeba jít se přemalovat.

Známka jako ve škole: 1-

Krémová rtěnka Revlon, odstín Revlon Red, 195 Kč

Krémová rtěnka Revlon, odstín Revlon Red, 195 Kč, koupíte na www.notino.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz

V podstatě jí není co vytknout, ale nehynoucí láska to není. Rtěnka je dost pigmentovaná, na puse je příjemná a vydrží průměrnou dobu. Nerozmazává se a celkově je "v pohodě". Ale já chci od červené rtěnky prostě ještě něco, co mě nadchne.

Známka jako ve škole: 2

Tekutá rtěnka Avon Mark, odstín RedHead, 199 Kč

Tekutá rtěnka Avon Mark, odstín RedHead, 199 Kč, koupíte na www.avon.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.avon.cz

Do rukou se mi dostala lesklá varianta a nemůžu říct, že bych z ní byla nějak extra nadšená. Barva je sice moc hezká a lehce se nanáší, ale celou dobu jsem měla na rtech lepkavý pocit, a to mě celkem znervózňovalo. Během dne jsem ji navíc musela několikrát přetřít.

Známka jako ve škole: 3

Dlouhotrvající dvoufázová rtěnka Dermacol, odstín 4, 229 Kč

Dlouhotrvající dvoufázová rtěnka Dermacol, odstín 4, 229 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Pokud chcete rtěnku, kterou nebudete moct dostat ze rtů, tak je toto správná volba. Rtěnka je tekutá a má dvě fáze. První je barva – tou rty namalujete a necháte ji zaschnout. Potom ve druhé fázi nanesete bezbarvou složku. Já jí říkám „lepidlo“, protože než zaschne, lepí opravdu hodně. Po zaschnutí rtěnka nešpiní ani nemá tendenci vyblednout. Ta pravá legrace přijde až s odličováním, protože je to doslova boj, než ji dostanete dolů.

Známka jako ve škole: 3

Matná rtěnka The ONE Colour Unlimited, odstín Eternal Flame, Oriflame, 229 Kč

Matná rtěnka The ONE Colour Unlimited, odstín Eternal flame, Oriflame, 229 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Zpočátku jsem byla k této rtěnce skeptická, ale musím říct, že mě mile překvapila. Odstín Eternal Flame je opravdu moc hezký, snadno se s rtěnkou pracuje, rty nevysušuje a hlavně vydrží! Nemusíte se tak bát, že byste ji musela během dne několikrát přemalovávat. 

Známka jako ve škole: 1

Rtěnka Luxe Shape Sensation, Avon, odstín Incredible, 239 Kč

Rtěnka LUXE Shape Sensation Avon, odstín Incredible, 239 Kč, koupíte na www.avon.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.avon.cz

Rtěnka mě překvapila tím, že není jednobarevná jako ty běžné, ale má bílý střed. Ten má podporovat tvorbu kolagenu, povzbudit prokrvení rtů a dodat rtům smyslný objem. Po nanesení, které je opravdu příjemné, mě ale zaskočil zvláštní pocit pálení, který nejspíš souvisí se slibovaným účinkem. Naštěstí ale brzy odezněl a výsledný dojem mě překvapil. Přestože nejsem na tak výrazné rtěnky zvyklá, barva mi sedla. Mé rty byly navíc hezky plné a hydratované. Jen je škoda, že rtěnka není dlouhotrvající a efekt se brzy vytrácí.

Známka jako ve škole: 2

Matná tekutá rtěnka Pierre René, odstín Crimson Red, 275 Kč

Matná tekutá rtěnka Pierre René, odstín Crimson Red, 275 Kč, koupíte na www.notino.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz

O intenzitě barvy mě přesvědčila okamžitě, protože je opravdu velmi sytá a silně pigmentovaná. Matující efekt je také naprosto dokonalý. Při jejím nanášení tedy musíte být maximálně přesná a opatrná! Výdrž bych hodnotila jako průměrnou, rozhodně se neztratila po pár hodinách, ale oběd nevydržela. Zajímavá je její konzistence, je totiž hodně tekutá, takže komu právě toto vyhovuje, pro toho je tato rtěnka jako stvořená. Zároveň se ale velmi rychle do rtů vsákne. Já osobně jsem pak měla ne úplně příjemný pocit suchých rtů.

Známka jako ve škole: 3

Tekutá rtěnka Cream Lip Stain, Sephora, odstín Always Red, 295 Kč

Tekutá rtěnka Cream Lip Stain Sephora, odstin Always red, 295 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.


Za mě je tohle nejlepší rtěnka, jakou jsem kdy vyzkoušela. Nejenže je její odstín naprosto nádherný, ale navíc vám i vydrží na rtech celý den, nedrolí se, nikde se vám neobtiskne a rty vám nevysuší! Vůbec nevíte, že ji na rtech máte, a i po několika hodinách stále drží na svém místě. Balení vám navíc dlouho vydrží, a tak nemusíte litovat utracených peněz. Za mě opravdu špička mezi rtěnkami!

Známka jako ve škole: 1

Rtěnka SO´BIO Étic, odstín 02, 298 Kč

Rtěnka BIO SO´BIO étic, odstín 02, 298 Kč, koupíte na www.countrylife.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.countrylife.cz

Tuhle rtěnku jsem si úplně zamilovala. Když se mi dostala do ruky v balení, tak mi přišlo, že vypadá jako pomáda na rty, ale jednoduchý design úplně stačí a rtěnka má skvělou pigmentaci, vydrží a nerozpíjí se. Navíc je vyrobena šetrně k přírodě i k uživatelce. Obsahuje extrakt z  mořeny barvířské, která zvýrazňuje barvu a má antioxidační účinky. Rty vyživí ricinový a arganový olej a olej z malinových zrnek.

Známka jako ve škole: 1

Matná rtěnka Grand Rouge, Yves Rocher, odstín 156, 339 Kč

Autor: 
Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Strašně mě baví, jak se tato značka za poslední 3 roky změnila k lepšímu, a ani tento produkt není výjimkou. Rtěnka je opravdu matná, přitom moc nevysušuje. Je hodně pigmentovaná a drží. Odstín 156 je něco, co na podzim rozhodně potřebujete. Největší bonus? Krásně voní, což já osobně u dekorativní kosmetiky vždycky ocením.

Známka jako ve škole: 1

Tekutá matná rtěnka Mii Power Matte Lip Creme, odstín Imperial, 520 Kč

Tekutá matná rtěnka Mii Power Matte Lip Creme, odstín Imperial, 520 Kč, koupíte na www.beautysense.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.beautysense.cz

Rtěnka už na první pohled vypadá zajímavě, zejména potom, co zjistíte, že je vlastně tekutá. Nanášení je poměrně rychlé a jednoduché. Neobtiskne se na skleničku, když pijete, nanejvýš po půl dne běžného fungování trochu vybledne. To stačí napravit opětovným přetřením. Osobně bych si nikdy nevybrala tekutou rtěnku, ale s touto jsem změnila názor.

Známka jako ve škole: 1

Rtěnka Vice Lipstick, Urban Decay, odstín Spiderweb Cream, 590 Kč

Rtěnka Vice Lipstick, Urban Decay, odstín Spiderweb Cream, 590 Kč
Autor: archiv firem

Rtěnek jsem vyzkoušela tolik, že je těžko vybrat tu nejlepší, ale tahle – v odstínu Spiderweb – se suverénně dostala mezi top 5. Krásná krémová konzistence, která se ale nerozmazává, dokonalá pigmentace a hydratace jsou tím, co z této rtěnky dělá bohyni. Jediné, co mě na ní štve, je, že jsem ji ztratila a musím si koupit novou!

Známka jako ve škole: 1

Polomatná rtěnka s kakaovým máslem 100% Pure, odstín Nopal, 740 Kč

Polomatná rtěnka s kakaovým máslem 100% Pure, odstín Nopal, 740 Kč, koupíte na www.100percentpure.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.100percentpure.cz

Líbila se mi na první pohled! Malý kovový obal s jemným designem je prostě krásný, rtěnka je vážně malinká, a tak se v kabelce občas špatně hledá. Je opravdu červená, krásně sytá, matná, ale nikoli bez lehkého lesku, což se mi líbí. Oceňuji čistě přírodní složení stejně jako to, že je na rtech skutečně mimořádně příjemná. Měla jsem pocit, že rty i vyživuje. Bohužel, musím dát stupeň dolů za výdrž.

Známka jako ve škole: 2

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...