Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Test tělových peelingů: Který připraví vaši pokožku na opalování?

24. června 2023 | 06:00

Asi nám dáte za pravdu, že tělový peeling zrovna nepatří do základní kosmetické výbavy. Pokud si však přejete mít v létě opálenou pokožku, která vám dlouho vydrží, peeling byste rozhodně neměla vynechat. Jaký si vybrat?

Připadá vám tělový peeling zbytečný? Chyba! Každá z nás touží po zdravé, vyživené a hladké pokožce a díky peelingu ji takovou můžete mít. Směs krystalků soli, cukru a drcených pecek, rostlinných olejů a másel vás zbaví odumřelé kůže a pokožku vám prokrví, což je obzvlášť důležité. Prokrvená pokožka totiž nemá sklony ke vzniku celulitidy ani k ochabování. Po pravidelném peelingu bude vaše kůže navíc vláčná, hebká a hydratovaná. Už jsme vás přesvědčily, abyste tělový peeling začala pravidelně používat?

Pokud si lámete hlavu s výběrem, usnadníme vám ho. Které tělové peelingy od nás získaly jedničku?

VIDEO: Jak správně pečovat o pleť po opalování a samoopalování

Video se připravuje ...
Jak správně pečovat o pleť po opalování a samoopalování • VIDEO: Videohub

Osvěžující tělový peeling s vodním melounem Dermacol, 149 Kč (200 g)

Koupíte v síti drogerií.

Peeling by některé mohl trochu odradit svou výraznou barvou – sytě červenou, jako má vodní meloun, jehož výtažky jsou v něm obsaženy. Pokožku ovšem nebarví, cukrové krystalky, které zbavují pokožku mrtvých kožních buněk, jsou drsnější, ale příjemné. Pokožka je po použití krásně jemná.

Známka jako ve škole: 1

Bio Pečující měsíčkový peeling, Purity Vision, 219 Kč (120 ml)

Koupíte na www.purityvision.cz.

Jednou za týden si dopřávám domácí „kosmetické spa“, které zahrnuje především peeling. Mám totiž po něm navýsost dobrý pocit z dokonale čisté pokožky vzhledem k odstranění odumřelých buněk. A na tento peeling s měsíčkem jsem se obzvláště těšila a nezklamal! Kromě něj obsahuje také pomeranč, a tak vás tohle vonné kombo naprosto nabije energií a zároveň jemně ukonejší. Kvituji na něm nejen vůni, ale i velmi jemný peeling gelové textury, který není tolik drastický vůči mé citlivé pleti. Po aplikaci je má kůže prozářená, tolik hebká a prokrvená. Po delším používání pociťuji, že je i více zpevněná. Obsažený bio mandlový olej je totiž bohatý na vitaminy, čímž pokožku posiluje a dodává ji náležitou hydrataci. Za mě za málo peněz, hodně muziky a vřele doporučuji!

Známka jako ve škole: 1

Tělový peeling Ziaja, 249 Kč (300 ml)

Koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách.

Jestli bych si měla vybrat jeden produkt od Ziaji, tak by to rozhodně byl tělový peeling, a to v podstatě jakýkoliv. Všechny, které jsem doposud vyzkoušela, jsou skvělé, tento nevyjímaje. Tento má velmi jemnou konzistenci, takže peeling drobnými částečkami je vhodný i pro citlivou pokožku. Zanechává ji jemnou a nádherně vláčnou a provoněnou.

Známka jako ve škole: 1

Tělový gelový peeling – kofein a chilli, Caltha, 250 Kč (100 g)

Koupíte na www.caltha.cz.

Česká přírodní kosmetika má nejen roztomilé balení, ale také nádherně voní. Tenhle peeling pomáhá bojovat s celulitidou a pravidelné používání a masáže několikrát týdně vám pěkně rozproudí lymfatický systém. Pravděpodobně díky obsahu vysokého množství kofeinu z kávy robusta je peeling hodně tmavý, ale vanu vám neznečistí. Společně s kofeinem pomáhá rozproudit krev i kapsaicin z extraktu z chilli papriček, který napomáhá spalování tuků a odvádí vodu. Najdete tam i citronovou trávu nebo skořici. Jediné mínus je v tom, že je balení malé a brzy musíte pořizovat další.

Známka jako ve škole: 2

Peeling na obličej a tělo, Cannor, 265 Kč (100 g)

Koupíte na www.cannor.cz.

Peeling od značky Cannor je veganský a neobsahuje žádnou chemii nebo konzervanty. Dózička obsahuje jen sto ml produktu, takže pokud používáte na celé tělo, jsme opět u toho, že vám brzy dojde. Ale to je jediná muška a dobrého pomálu, že. Peeling má téměř sypkou konzistenci, obsahuje částečky, které krásně namasírují a zbaví pokožku odumřelých buněk. Na obličej, mi to přišlo, trochu drsnější, ale dá se také. Po aplikaci zanechává produkt na pleti krásný vláčný film a ta je po něm jako dětská prdelka. Konopný olej má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Kokosový olej se snadno vstřebává a nezanechává nepříjemný pocit mastnoty.

Známka jako ve škole: 2

Olejový peeling se zpevňujícím účinkem, Onclé, 349 Kč (200 ml)

Koupíte na www.oncle.cz

Vedle toho, že vás má tento peeling zbavit odumřelé kůže, má také zeštíhlující vlastnosti a umí si poradit s celulitidou. Tuto skutečnost jsem nemohla posoudit, protože mě celulitida úplně netrápí. Peeling je velice jemný, obsahuje semena ze šípků. Pokožka po něm byla vláčná a hydratovaná a hlavně neskutečně voňavá.

Známka jako ve škole: 1

Rostlinný tělový peeling, Yves, Rocher, 369 Kč (150 ml)

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

V tubě najdete stoprocentně přírodní produkt, který obsahuje prášek z jadýrek meruněk a právě ten pomáhá jemně opracovat pokožku vašeho těla. Peeling voní po meruňkách, na navlhčené pleti tvoří jemnou pěnu a po opláchnutí vám ve vaně zůstanou rozemletá jadýrka a pleť bude krásně svěží, připravená na tělové mléko.

Známka jako ve škole: 1

Delikátní peeling s vůní zázvoru a skořice, Sothys, 1500 Kč (200 ml)

Koupíte ve vybraných salonech.

Musím se přiznat, že jsem nikdy nebyla fanynkou tělových peelingů a doma jsem žádný ani neměla. Od té doby, co jsem vyzkoušela peeling od značky Sothys, se můj názor na tento kosmetický produkt úplně změnil a od té doby si dopřávám peelingovou očistu alespoň jednou týdně. Hned při otevření vás dostane vůně skořice, kterou na sebe chcete okamžitě nanést a nikdy nesmýt. Oceňuji, že je peeling opravdu jemný, masáž je s ním velmi příjemná a výsledkem na dokonale jemná, vláčná a prokrvená pokožka. Jedním slovem miluji!

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...