Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Prokletí Beverly Hills 90210? Tři úmrtí během dvou měsíců a další pohromy

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
27. srpna 2022 | 06:00

Jistě jste ještě nezapomněli na legendární seriál, který po pádu komunismu zamotal kdekomu hlavu a pravidelně připoutal k televizním obrazovkám celou rodinu. Fandili jsme hrdinům a prožívali s nimi jejich trable a osudy, bylo to něco nového, neokoukaného.

Protagonisty tohoto seriálu ale nejen v poslední době stíhá jedna pohroma za druhou. Za poslední tři týdny zemřeli přestavitel majitele slavného Peach Pitu Nat, zástupkyně ředitele paní Teasleyová a jedna z klíčových producentek. Smůla se ale lepí na paty mnoha dalším osobnostem spojeným s tímto seriálem.

Nat

Majitel slavného Peach Pitu Nat, kde se scházela celá parta kamarádů, zemřel tento týden. Jeho představitel Joe E. Tata od roku 2018 bojoval s Alzheimerovou chorobou. Bylo mu osmdesát šest let a do poslední chvíle ho držela za ruku jeho dcera. Ta také poděkovala za neutuchající podporu fanoušků a přátel, kteří jí pomáhali přes crowdfundingovou platformu financovat otcovu zdravotní péči. Vše, co zbylo na fondu, věnovali Alzheimer Asociation.

Paní Teasleyová

Denise Douse, která hrála zástupkyni ředitele střední školy Yvonne Teasleyovou, zemřela jen pár dní předtím. „S těžkým srdcem oznamujeme její úmrtí. Jsem pyšná, že jsem byla její sestrou. Denise rozsvítila jeviště i obrazovky. Uměla tančit životem a vidět radost. To je něco, co bychom se od ní mohli všichni učit,“ uvedla hereččina sestra Tracey Dowse v prohlášení. Herečka zemřela po nakažení virulentní formou meningitidy. Doktoři ji uměle přivedli do kómatu, ze kterého se už neprobrala. Bylo jí šedesát čtyři let.

Producentka

Jessica Klein byla slavná producentka, která stála za šesti sezonami seriálu Beverly Hills 90210. Letos v červenci oznámila její dcera, že matka podlehla rakovině pankreatu. Jessica si v sedmdesátých letech vzala Steva Wassermana, ten byl nejen jejím životním partnerem, ale také spolu pracovali na scénářích. Beverly Hills bylo jedno z jejich „dětí“.

Dylan

Asi největším šokem byla smrt seriálového Dylana, miláčka všech žen, lamače srdcí nejen v seriálu, ale také v reálném životě. Ztvárnil ho herec Luke Perry. Byl ve svých dvaapadesáti letech po náhlé mrtvici také uveden do kómatu, z něhož se, stejně jako Denise Douse, už nedokázal probudit. Je to sice už tři roky, ale stále je to čerstvé.

Brenda

Také představitelka Brendy Shannen Doherty to nemá v životě lehké. V roce 2014 se u ní objevila rakovina prsu, s ní se poprala, ale v roce 2017 se vrátila zpět. Bohužel, ani tentokrát ji nevypudila z těla, protože o další tři roky později, tedy v roce 2020, se vrátila znovu, a to ve čtvrtém stadiu. Doktoři v takových případech dávají dvacet procent na přežití dalších pěti let. Musí to být hrozné, žít s takovou diagnózou. Shannen opustila Beverly Hills po třech sezonách, přestože seriál měl ještě v tu dobu obrovskou sledovanost. Vyšlo najevo, že za její vyhození ze seriálu lobbovala u svého otce Tori Spelling, která hrála v seriálu Donnu. V "celebritím detektoru pravdy" se dostala trochu do úzkých a musela s pravdou ven. Shannen neměla dobrou pověst, byla konfliktní, a dokonce se na place porvala s Kelly, tedy s herečkou Jennie Garth. To jí bylo osudným.

Donna

Tori Spelling o sobě jednou řekla, že když je člověk zvyklý vyrůstat se zlatou lžičkou v puse, těžko si zvyká na plastovou. Po konci všech deseti řad Beverly Hills 90210, ve kterých byla až do konce, začaly její potíže s penězi. Moc utrácela, tedy aspoň podle její matky, která také dostala na starost rozdělení majetku po úmrtí otce Tori, jednoho z nejslavnějších producentů – Aarona Spellinga. Jeho jmění bylo odhadnuto na 600 milionů dolarů, ale Tori dostala „pouhých“ 800 tisíc. V osobním životě to má také jako na houpačce, s manželem, se kterým má pět dětí, se po několika rozchodech a párových terapiích finálně rozešla a zůstala na děti sama.

Kelly

Také Kelly, tedy herečka Jennie Garth, přiznala zdravotní komplikace. Zjistilo se, že má nedomykavou srdeční chlopeň. Celý život tak musí být monitorována. Bylo jí řečeno, že takovou vadu má mnoho lidí, někteří o ní ani nevědí. Jennie svému srdci podřizuje i to, co jí, jak cvičí, a má prý velmi dobrý vztah se svým kardiologem, protože je u něho několikrát za rok.

Andrea

Gabrielle Carteris lhala o svém věku u konkurzu na Andreu Zuckermanovou. Tvrdila o sobě, že je jí jednadvacet, ale doopravdy jí bylo 29. Byla tak opravdu dost věkově vzdálena od své šestnáctileté postavy v seriálu. Myslím, že jsme to všichni tak nějak podvědomě poznali. Gabrielle si taky užila své se zdravím. Během natáčení jednoho z filmů, kde čelila útočníkovi v akční scéně, ji herecký kolega, který byl o mnoho větší, pohmoždil a ochrnula jí na rok půlka obličeje. Poškozené nervy musela léčit akupunkturou a zdlouhavou fyzioterapií.