Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nemá ruce ani nohy, na sociálních sítích je ale za hvězdu. Nalíčit se umí jako profesionál

7. dubna 2024 | 05:00

Pětadvacetiletá Briel Adams-Wheatley z amerického Utahu je dokonalým příkladem toho, že i člověk s postižením může žít plnohodnotný život. Mladá žena se narodila s Hanhartovým syndromem, který způsobil, že nemá ruce ani nohy, ale elán do života jí tato nemoc nijak nevzala. Má milujícího manžela, vede spokojený rodinný život a stala se miláčkem sociálních sítí. 

Briel se narodila v Brazílii s genetickým onemocněním, jehož příčina není známá. Žena byla adoptována americkou rodinou, protože její biologická matka neměla peníze na zdravotní poplatky spojené s Brieliným onemocněním. Pro někoho by takový život neměl smysl, mladá žena se však svému postižení postavila čelem a se svým nelehkým osudem se rozhodla poprat. „Nemám ruce a stále dělám všechno, co chci ve svém životě dělat. Žiju a to je důležité," uvedla.

VIDEO: Večerní líčení krok za krokem

Video se připravuje ...
Večerní líčení krok za krokem • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Navzdory svému postižení je Briela naprosto samostatná. Hravě si poradí se schody, dokáže používat mobilní telefon, obléknout se a dokonce si umí udělat perfektní make-up, a to všechno za pomocí úst. "Nenosím protézy. Lékaři pořád říkají, že je není kam připojit, tak jaký to má smysl," řekla. Ani tato skutečnost jí nijak nerozhodila a celou situaci bere naprosto s přehledem.

Briel žije aktuálně v Salt Lake City se svým manželem Adamem a psem Malibu. Její velkou vášní je již zmiňované líčení, a tak na jejím profilu najdete velké množství make-up tutoriálů. Lidé jsou z dovedností mladé ženy doslova u vytržení a například na sociální síti TikTok sleduje Briel skoro pět milionů fanoušků. Sama se zároveň identifikuje jako transgender a se svými sledujícími sdílela všechny informace ohledně své přeměny. Díky tomu má větší sebevědomí a cítí se více sama sebou. Na Briel se podívejte ve fotogalerii. 

 

Autor: Aneta Valešová