Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dívka s vlkodlačím syndromem si kvůli nevšednímu vzhledu prošla peklem. Dnes vypadá jako jiný člověk

2. března 2024 | 06:00

Kvůli nevšednímu vzhledu byla mladá dívka neustále vystavována nepříjemným komentářům a z jejího nadměrného ochlupení si každý tak akorát utahoval. Dnes je z ní naprosto jiná žena, která našla způsob, jak se vzácnou genetickou nemocí bojovat, a navíc potkala i životní lásku.

Čtyřiadvacetiletá Supattra Sasuphan pochází z Thajska a narodila se s hypertrichózou. Jedná se o vzácné onemocnění známé také pod názvem Ambrasův nebo "vlkodlačí" syndrom. Jde o genetickou nemoc, která se vyznačuje nadměrným ochlupením téměř na celém těle. Výjimkou jsou dlaně a chodidla. Touto nemocí na celém světě trpí padesát lidí a lékaři dodnes nepřišli na žádný lék. 

VIDEO: Doba chlupatá? Jak šel čas s ženským ochlupením 

Video se připravuje ...
Doba chlupatá? Jak šel čas s ženským ochlupením • VIDEO: Videohub

Supattra byla kvůli nemoci od dětství šikanována, spolužáci ji často nazývali opicí nebo vlčicí a denně tak byla vystavována odsuzujícím pohledům. Vše se změnilo v roce 2010, kdy byla dívka zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejchlupatější člověk na světě. Rázem se z ní stala celebrita a lidé se s ní začali dokonce fotit. Supattra se tak brzy osmělila a nebála se ukázat svou odlišnost. 

I přes svůj nevšední vzhled si dívka našla lásku a ve spokojeném manželství žije už sedm let. Dnes Supattra navíc vypadá jinak, protože se pravidelně holí a několikrát podstoupila laserovou terapii. Ta sice nemusí pomoct každému, ale Supattra mela to štěstí, že na ni zafungovala. Na dívku s vlkodlačím syndromem se podívejte ve fotogalerii.

 

 

Autor: Aneta Valešová