Pondělí 24. června 2024
Svátek slaví Jan, zítra Ivan
Polojasno 24°C

Žena s nejdelšími vlasy na světě žije na Slovensku. Péče o ně jí zabere i dvě hodiny

29. května 2024 | 05:00

Titulem „žena s nejdelšími vlasy na světě“ se může pochlubit pětatřicetiletá Aliia Nasyrová. Její vlasy jsou tak dlouhé, že si je může omotat okolo sebe a použít jako šaty. Inspirací pro ni byla její babička i matka, které si také pěstovaly dlouhou hřívu a vlasy pod zadek měly celý život. 

Aliia pochází z Ukrajiny, ale žije na Slovensku. Na ulici je nepřehlédnutelná díky svým vlasům, které bez několika milimetrů měří skoro 258 centimetrů. Díky tomu se žena zapsala do Guinnessovy knihy rekordů. „Její kadeře jsou dokonce delší, než je výška nejvyššího muže světa Sultana Kösena, který měří 251 centimetrů,“ uvádí oficiální web. 

VIDEO: Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže.

Video se připravuje ...
Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Velkou inspirací pro Aliiu byla její matka a babička, které měly také dlouhé vlasy. „Rodina mě vždy v péči o vlasy podporovala. Nikoho ani nenapadlo, že bych se měla jít ostříhat. Je to zkrátka součást naší rodiny už dlouhá léta. Inspirací pro mě byly moje matka a babička, ale také pohádkové hrdinky jako Rapunzel,“ uvedla Aliia.

Péče jí zabere i dvě hodiny

Mít tak dlouhé vlasy však není žádný med a péče vyžaduje hodně času. Vlasy si Aliia myje sice pouze jednou týdně, protože je nechce zatěžovat přípravky, česat je však musí denně, a rozhodně tato činnost nezabere jen pár minut. „Když si na ně dávám kondicionér, zabere mi to další dvě hodiny. Aplikace i následné smývání kondicionéru jsou dlouhý proces,“ uvádí.

A jaký je její recept na zdravé a dlouhé vlasy? Přípravky si opravdu pečlivě vybírá, nebarví si je a vlasy si nechává po umytí přirozeně uschnout. Rozčesává je až ve chvíli, kdy jsou úplně suché. Vlasy si nebarví produkty z drogerie, občas použije pouze hennu. „Užívám vitaminy, chodím na masáže pokožky hlavy a občas navštívím moře nebo oceán, abych si vlasy nechala nasát všemi přírodními minerály. Hlavně se zdravě stravuji a nepiji vůbec alkohol,“ dodala.

Chcete tu nejlepší péči o vaše vlasy? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač cen Zboží Dáma a ušetříte!

 

Autor: Aneta Valešová