Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zakrývat své šediny? Ani náhodou. Tato žena se díky nim cítí lépe než kdykoliv předtím

31. ledna 2024 | 06:00

Být sexy i po padesátce? Nic, co by nebylo nemožné. Důkazem vám může být pětapadesátiletá dánská spisovatelka Annika von Holdt, která se před sedmi lety rozhodla skoncovat s barvením – a udělala to nejlepší, co mohla. Své šediny miluje a stala se díky nim naprosto nepřehlédnutelná.

Své první šediny objevila Annika už kolem dvacítky. Vlasy si proto musela už velmi brzy začít barvit. Bylo to pro ni ale velmi úmorný proces, se kterým se nakonec rozhodla skoncovat. "Barvila jsem se každé dva týdny, a když jsem se vrátila z dovolené, vypadala jsem, jako by mi někdo vylil na hlavu kyselinu," uvedla. Po letech se tedy rozhodla, že si své šediny barvit nebude, a tohle rozhodnutí bylo jedno z nejlepších. "Jsem ráda, že je to za mnou. Moje vlasy nikdy nebyly zdravější a krásnější,“ dodala.

VIDEO: Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže.

Video se připravuje ...
Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Jestliže si zpočátku myslela, že na její šediny budou lidé nahlížet jako na známku stárnutí, stal se naprostý opak. Její šedivé vlasy na muže působí doslova jako magnet a denně Annice chodí lichotivé zprávy. Občas se ale bohužel potýká také s neslušnými návrhy. "Dostávám mnoho zpráv sexuálního charakteru. Pornografické fotografie a odporné návrhy mi chodí denně,“ přiznala. Nad takovými zprávami se ale naučila mávnout rukou. Navíc nikoho nehledá. Se svým manželem je už přes pětadvacet let a nemůže být šťastnější. Také on její šediny miluje. Annika se naučila své šediny nosit s hrdostí a doufá, že dodá odvahu dalším ženám, které se za své šedivé vlasy stydí. Na šedivou krásku se podívejte ve fotogalerii.

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová