Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Britská sběratelka má doma tisíce poníků. Své vášni zasvětila celou jednu velkou místnost

19. prosince 2023 | 06:00

Také jste jako malá měla svého poníka? Tahle čtyřicetiletá Britka se do koníků značky My Little Pony zamilovala tak, že jich má doma už tisíce, a své sbírce dokonce věnovala jednu místnost v domě.

Miranda Worby z Velké Británie se už celé roky věnuje sbírání poníků. Začala s tím v roce 1997 díky internetovým aukcím a sběru těchto hraček velmi rychle propadla. Dnes jich má přibližně 3000 a musela se kvůli tomu přestěhovat i do nového domu, aby si je mohla vystavit. Jen pár poníků má pak zabalených v krabici, aby se neponičili.

VIDEO: Obětoval vše pro úspěch kultu, přežil, aby inspiroval:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: HBO Max, idh

Některé kousky mají opravdu sběratelskou hodnotu. Najdeme mezi nimi třeba i vzácného poníka Fireball z Thajska. Celá její sbírka se odhaduje ve své finanční hodnotě minimálně na 30 000 liber. „Ať už mají jakoukoli hodnotu, moje sbírka je pro mě k nezaplacení,“ říká k tomu sběratelka, jejímž nejoblíbenějším kouskem je pro ni růžovo-bílý poník Sundance.

Posedlost poníky ale sběrem zdaleka nekončí. Miranda totiž plánuje o své vášni napsat knihu a sní také o otevření muzea, které by se nacházelo přímo v jejím domě. Vítá také ostatní nadšence do poníků a vyzývá je, aby přispěli svými kousky do sbírky.

Autor: Štěpánka Bínová