Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ženě vyrostlo pouze jedno prso. Díky handicapu se stala slavnou influencerkou

28. listopadu 2023 | 06:00

Becca Butcher z Velké Británie trpí Polandovým syndromem, kvůli kterému jí vyrostlo pouze jedno ňadro a druhé má zakrnělé. Jedinou cestou k normálnímu dekoltu je silikonová výplň, tu však žena odmítla. Své tělo se totiž naučila milovat takové, jaké je, a dokonce s ním slaví úspěchy na sociálních sítích.

Že s jejím tělem není něco v pořádku, si mladá Britka uvědomila v pubertě. Její levý prs se totiž nevyvíjel stejnou rychlostí jako pravý. Zašla s tím proto za lékařem, od něj si však vyslechla, že je to normální. Jenže Becca věděla, že to v pořádku není, a tak si až po pěti letech vydupala vyšetření, při kterém jí zjistili Polandův syndrom. Jde o velmi vzácné onemocnění, které se projevuje nejčastěji nedostatečným vývojem prsního svalu na jedné straně těla.

VIDEO: Od dětství jsem slýchala, že jsem tlusté prase, sebevědomí jsem si dodávala střídáním partnerů...

Video se připravuje ...
Od dětství jsem slýchala, že jsem tlusté prase, sebevědomí jsem si dodávala střídáním parterů • VIDEO: Videohub

„Do mých 18 let mě doktoři nebrali vážně a i teď vzdělávám lékaře o svém stavu, protože je to vzácné a většina doktorů o tom nikdy neslyšela. Doufám, že v budoucnu dojde k lepšímu povědomí o Polandově syndromu,“ řekla mladá influencerka, která má na Instagramu 13 tisíc sledujících a vyhrála i cenu Yorkshire Blogger Award. A právě tam se snaží šířit povědomí o tomto syndromu a inspirovat další ženy, aby milovaly své tělo.

Dnes už je Becce 24 let a se vzhledem svého těla je smířená. Vůbec jí nevadí, že se za ní lidé na ulici otáčejí, protože rozdíl mezi prsy je opravdu výrazný. Zatímco na jedné straně má velikost čtyři, na druhé má nulu. Nemá ani šanci sehnat podprsenku, a tak chodí hrdě bez ní. Dokonce neplánuje ani žádnou plastickou operaci, která by jí chybějící prsní tkáň vyplnila. „Nabídli mi operaci, aby se napravil rozdíl ve velikosti, ale odmítla jsem to, protože nemám potřebu měnit své tělo. Ale samozřejmě nejsem proti tomu, aby ji jiní lidé postoupili, pokud to potřebují,“ dodala k tomu Becca.

Teď už jí handicap nevadí, v pubertě tomu tak ale nebylo. Musela čelit šikaně, která ji hodně trápila. „Kdysi jsem si vycpávala podprsenku ponožkami, aby moje malé prso vypadalo větší, a snažila jsem se zmenšit své velké prso malými podprsenkami,“ svěřila se Britka. Kromě toho slýchala často poznámky, že si nikdy nenajde přítele. „Nijak to neovlivnilo mou schopnost najít si romantické vztahy nebo sexuální partnery a ve skutečnosti jsem momentálně zasnoubená,“ řekla Becca.

Autor: Štěpánka Bínová