Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Příběhy čtenářek: Jedno své dítě mám ráda méně. Nenávidím se za to

Rodičovská láska
29. srpna 2022 | 06:00

Je to tabu, o kterém se příliš nemluví. Ani uvnitř sebe nemáme mnohdy odvahu si problém přiznat. Přesto se vcelku často děje, že jednoho potomka milujeme vřeleji a upřímněji než toho druhého.

Jarmila (47), Hodonín: Až moc se podobá „ex“

Měla jsem dvě děti z prvního manželství a žila život uhoněné matky samoživitelky. Přes den jsem byla v kanceláři, po večerech jsem chodívala občas tlumočit. A právě na jedné z recepcí, kde se potkali čeští experti se španělskými obchodníky, mě jeden z jižanů zaujal. Byl totiž nesmírně galantní a uctivý. Řešil, jestli nepotřebuji dolít vodu, sháněl mi pohodlnou židli. Stačila drobná gesta a já byla okouzlená.

Video se připravuje ...
Ach ti tatínci: Když přebaluje tatínek • VIDEO: Videohub

Test mě šokoval

Do Španělska se vracel za tři dny. Nevím, kde si na mě sehnal číslo, ale už druhý den ráno mi od něj přišlo přání krásného dne. V poledne následovala SMS, že by mě rád před svým odletem pozval na drink. Neodolala jsem. Drink se protáhl na večeři a noc v hotelu. Ráno mi dal Juan pusu na čelo a spěchal na konferenci. Než odletěl, zásoboval mě sladkými esemeskami, párkrát se ozval ještě v následujících týdnech, když už nás ale od sebe dělily stovky kilometrů. Ani mi to nijak zvlášť nevadilo, věděla jsem, že to byla láska na jednu noc. Jenže… Za dva týdny jsem měla dostat menstruaci, ale ta meškala. Přičítala jsem to antibiotikům, která jsem v tu dobu brala, a taky jistému vyčerpání. Jenže když menses nepřišel ani za další týden, znejistěla jsem. Ano, hlavou mi prolétlo, že by ta jedna noc nemusela zůstat bez následků, ale vždyť jsme použili kondom, uklidňovala jsem se. Šla jsem si koupit test, aby bylo jasno. A krve by se ve mně nedořezal. Na těhotenském testu svítily dvě pořádné lajny. Hned jsem se objednala na gynekologii. Lékař mi situaci potvrdil. Po odchodu jsem si musela dát dvojku vína. Extrémně mi totiž klesl krevní tlak a bylo mi na omdlení. Vůbec jsem netušila, jakým stylem o situaci zpravit otce budoucího dítěte. Tři dny mi trvalo, než jsem namačkala číslo jeho telefonu. Byl paf podobně jako já, když mi novinku oznamoval můj gynekolog. Dokonce se na pár minut odmlčel. Nakonec z něj vypadlo, že další týden přiletí do Prahy a situaci probereme.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Kateřina Pokorná