Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pes obdržel medaili cti za záchranu více než 100 koal z ohnivého pekla

25. prosince 2021 | 06:00

Všichni jste určitě slyšeli o požárech v Austrálii, které poslední roky sužují tuto zemi. Ohnivé peklo velice ovlivnilo faunu i flóru celé země. Způsobilo škody za miliony dolarů a zdevastovalo živobytí mnoha lidí. Za záchranu desítek krásných koal ale obyvatelé vděčí jednomu odvážnému chlupáčovi. 

V důsledku těchto intenzivních požárů zahynulo v Austrálii mnoho zvířat. Nejvíce byly zasaženy koaly žijící ve volné přírodě. Řada z nich byla ale zachráněna, a to díky hasičům, dobrovolníkům a především díky jednomu psovi.

Video se připravuje ...
Pes vlezl u Oldřichova v Hájích do skály, po devíti hodinách ho vytáhli hasiči. • VIDEO: Hasiči Oldřichov

Seznamte se s Bearem, psem, který z požárů zachránil více než sto koal. Je to jediný pes v celé Austrálii, který byl vycvičen a schopen najít zraněné koaly, přivést k nim pomoc a dostat je do bezpečí. Při prozkoumávání oblastí v doznívajícím ohni nosil na tlapkách speciální boty, aby se nepopálil. Přesto pro něj byla záchrana koal velmi nebezpečná. 

Šestiletý chlupáč dostal za své činy ocenění. Zvláštní uznání obdržel Bear za tvrdou práci a nasazení vlastního života. Dnes si užívá jako normální čtyřnohý mazlíček. Jeho majitelé jsou na něj velmi pyšní a věří, že jejich pes je jedinečný a nesrovnatelný s jinými psy. 

Autor: Adéla Ondroušková