Úterý 14. května 2024
Svátek slaví Bonifác, zítra Žofie
Polojasno 23°C

Když má člověk kila navíc, neznamená to, že se cpe jenom fast foodem, říká Aneta Zdislava Svobodová

27. června 2021 | 06:00

Nesplňují klasický ideál krásy, a přesto jsou se sebou spokojené. Ze svých plnoštíhlých křivek totiž udělaly přednost… Jednou z těchto inspirativních žen je i sympatická učitelka v mateřské škole Aneta Zdislava Svobodová. 

Váš spolek Baculaté Křivky je určen ženám s korpulentními křivkami. Jak a v čem jim pomáháte?

Jsme tady pro všechny dívky, ženy a dámy s nějakým tím kilem navíc i bez něho. Snažíme se pro ně pořádat akce jako například Miss Baculaté Křivky, Bál Baculatých Křivek, Vánoční a Jarní setkání, focení a další. Už jen to, že přijdou, je pro některé vystoupení z jejich pohodlí. A také krok k získání nových přátel a pobavení se. Stejně tak pro ně vymýšlíme články na různá témata na webu, na Facebooku či Instagramu. Je pro nás důležité, aby ženy v sobě našly tu svoji jiskru a nebály se žít život naplno se vším všudy.

Hodně žen své tělo řeší. Jak to máte vy?

Bohužel byly doby, kdy jsem své tělo velmi řešila. Začalo to v pubertě, kdy mi okolí dalo jasně najevo, že má kila prostě nejsou žádoucí. Byl to boj plný diet, cvičení, jojo efektů. Dokud jsem nepoznala ve svých osmnácti letech svého nynějšího manžela. Díky němu a díky Baculatým Křivkám se mi otevřel jiný svět a já jsem našla své zdravé sebevědomí.

Video se připravuje ...
Ridina Ahmedová: Tlustá žena není reprezentativní, proto s nimi muži nejsou, i kdyby chtěli • VIDEO: Videohub

Komentování něčí postavy je zraňující. Dá se s kritikou smířit?

Určitě, najde se spousta lidí, kteří mají tu potřebu komentovat vzhled někoho jiného, ale když sama sobě věříte, neurazí vás to.

Jak na kritiku reagujete?

Buď to přejdu, nebo většinou dokážu slušně odpovědět, že je to jeho názor, a ne můj.

Hodně lidí si myslí, že když má člověk kila navíc, nežije zdravě. Co si o tom myslíte?

Naopak, znám spoustu baculek, které se stravují jen zdravě a také velmi rády cvičí. Když má člověk kila navíc, neznamená to přece, že se cpe jen fast foodem a nezdravými potravinami.

Co byste vzkázala ženám, které neumějí přijmout své křivky?

Je to váš život a nikdo ho za vás žít nebude. Vystupte z davu a buďte pyšné na to, kdo a co jste.

V aktuálním čísle magazínu Blesk pro ženy si v rámci projektu Nejsi v tom sama přečtěte další rozhovory na toto téma: za své tělo se nestydím! Také dvě populární herečky Eva Hacurová a Anežka Rusevová hovoří o tom, jak vnímají své tělo, které nesplňuje modelkovská měřítka. Blesk pro ženy seženete v novinových stáncích nebo si ho můžete objednat v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

 

 

 

 

 

Autor: Lucie Ulmanová