Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zázrak pro holčičku! Dívka trpící kožním onemocněním typu harlekýn se stala modelkou

6. května 2021 | 06:00

Kůže jí roste desetkrát rychleji než všem ostatním. Koupe se třikrát denně a neustále musí měnit svůj šatník, jelikož oblečení má zničené od mastných vazelín. Přesto se stala modelkou a známou tváří z billboardů.

Harper se narodila s kožním onemocněním typu harlekýn, o kterém před jejím narozením neměl nikdo ani tušení. Po porodu pochopila Angie Foy, maminka dívky Harper, že něco není v pořádku, z tváře svého manžela. Miminko hned odnesli pryč z místnosti. Angie mohla dceru vidět až o několik hodin později. Měla na sobě vrstvy kůže, které pokrývaly i její oči. 

Může vás také zaujmout: Že se zázraky opravdu občas dějí a ani tělesný handicap vám nemusí vzít chuť do života, na to se můžete podívat v tomto videu:

Video se připravuje ...
Tanec léčí! Žena je od dětství na vozíku, ani to jí ale nebrání v tom, aby byla hvězdou tanečního parketu • VIDEO: Lisbeth Trejo

 

"Nesměla jsem si ji pochovat, abych na ni nepřenesla nějakou infekci. Od prvního okamžiku jsem cítila obrovskou lásku a strach zároveň," popisuje Angie. Rodiče malé Harper nevěděli, co s ní bude. Holčička je ale bojovnice. Musí se sice koupat denně tři hodiny, mazat se vazelínou nejlépe šestkrát za den, ale stejně je to usměvavé sluníčko, které doma rozdává samou radost. 

Dívka se neubrání nepříjemným pohledům kolemjdoucích. "Někdo si myslí, že je spálená od slunce, někdo zase, že je vysoce nakažlivá." Proto Angie přihlásila dceru do modelingové agentury v Seattlu, aby jí zvedla sebevědomí. Tam s ní okamžitě chtěli podepsat smlouvu a byli nadšení z její pozitivní energie. Téměř hned si ji všichni zamilovali. 

Dnes je Harper tváří jedné nemocnice v Seattlu, natáčela s fotbalovým týmem a brzy bude známá i z billboardů. "Doufám, že tyto úspěchy si uvědomuje a začne si trochu věřit. Je svým způsobem krásná. Konečně to vidí i někdo jiný než já!"

Autor: Adéla Ondroušková