Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Strojní inženýr nosí sukně a podpatky do práce každý den! Neexistuje mužské a ženské oblečení, říká

5. listopadu 2020 | 06:00

Od pasu nahoru nepůsobí Američan Mark Bryan nijak nezvykle. Od pasu dolů však budí rozruch všude, kam přijde. Jinak než v sukni a podpatcích na něj totiž nenarazíte. Sympatický chlapík tak bourá genderové stereotypy a povzbuzuje ostatní, aby nehledě na pohlaví nosili, co chtějí.

Přestože pochází Mark Bryan z Ameriky, žije v současné době v Německu, kde pracuje jako strojní inženýr. Je ženatý, má dceru a žije úplně normální život jako všichni ostatní. Až na to, že nosí sukně a podpatky. Ty si zamiloval už na univerzitě a dnes v nich nechodí pouze do práce, ale nosí je i doma. K podpatkům jej přivedl tanec. "Jedna dávná přítelkyně na univerzitě mě požádala, zda bych s ní mohl tančit v botách na podpatku. Trénovali jsme déle než rok a mně chůze i tanec na podpatcích velmi dobře šly. Začal jsem v nich i chodit ven. Ale nosil jsem k botám kalhoty a bylo mi řečeno, že když budu nosit sukně, bude to vypadat mnohem lépe," prozradil. Tuto radu uposlechl a v ničem jiném jej posledních pět let nebylo vidět.

Protože Mark pravidelně cvičí, hravě se vejde do sukně velikosti 38. Zároveň má menší nohu, takže nemá ani problém s výběrem bot, které většinou kupuje on-line, aby si je mohl v pohodlí domova vyzkoušet. Doma tak už má poměrně slušnou sbírku, kterou by mu mohla závidět nejedna žena. "Nepřipadám si jiný, je to pořád jen oblečení. Když mám podpatky, jsem vyšší a připadám si mocnější. Možná, že mi to dodalo větší sebevědomí a sílu zvládnout těžší situace v práci," říká. A co na to jeho manželka, se kterou je už jedenáct let šťastně ženatý? "Moje žena mi často navrhuje, co bych měl nosit. Dcera by si zase ráda půjčovala moje boty," prozradil Mark.

Okolí na Markovu nezvyklou vizáž reaguje různě. Ženy prý reagují v pohodě a většinou mu skládají komplimenty, jeho štíhlé nohy mu dokonce závidí. S muži už je to o něco horší. Většina ho totiž hned považuje za gaye. Podle Marka by se ale člověk neměl bát odlišit se, měl by světu ukázat, že se nebojí. "Jsem jen průměrný, normální a šťastně ženatý chlap. Miluji krásné ženy, Porsche a chci jen začlenit sukni a podpatky do svého každodenního šatníku," vysvětluje. Dále prozradil, že vždycky obdivoval ženy, které nosily těsné sukně a podpatky. Nejen kvůli tomu, že vypadaly svůdně, ale zároveň z nich podle Marka vyzařovala síla. "Oblékám se takhle, protože můžu. Podle mě neexistuje mužské a ženské oblečení. Móda v tomto směru nabízí spoustu možností," dodává.

Na Markovy outfity se podívejte do fotogalerie. Co na ně říkáte?

Autor: Aneta Valešová