Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Instagram vs. realita: Lidé na sociálních sítích sdílí, co ve skutečnosti stojí za dokonalými fotkami

26. listopadu 2020 | 06:00

Sociální sítě nás denně zaplavují dokonalými fotkami, které v nás mohou občas vzbudit závistivé pocity o tom, jak bezchybný život ostatní mají. Pravdou ale je, že se za pořizováním těchto snímků často skrývají nepředvídatelný chaos a záplavy smíchu. Přesvědčte se sami ve fotogalerii!

Sociální sítě nastolily jedno pravidlo. Lidé na nich většinou nesdílí nic negativního, všechny fotky vypadají dokonale a člověk z nich má pocit, že životy ostatních jsou zaplaveny nekonečným přílivem štěstí. Co ale vypadá dokonale na sociálních sítích, může být ve skutečnosti vlastně úplně jinak. Na Instagramu proto vznikl hashtag #instagramvsreality, který poukazuje právě na to, že v životě není všechno tak bez chybičky a že některé snímky klamou.

Pod tímto hashtagem tak najdete skoro sto sedmdesát tisíc snímků, které vás zaručeně pobaví. Uživatelé bez jakéhokoliv nátlaku a studu totiž sdílí fotografie typu očekávání versus realita, které prozrazují, že za dokonalými snímky se často skrývá mnoho nepředvídatelných a humorných situací. Zatímco většina ostatních se honí za dokonalými snímky znázorňujícími dokonalý život, tito uživatelé ukazují, jak vypadá pravé "zákulisí" bezchybných fotografií. Jak osvěžující!

Na to, že všechno není tak dokonalé, jak se může na první pohled zdát, se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová