Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Narodila se bez rukou, její život ale neskončil. Řídí, líčí se a hraje na cello pomocí chodidel

25. srpna 2020 | 06:00

Dvacetiletá Inga Petry se kvůli vzácné vadě narodila bez rukou. Pro někoho by v okamžiku jeho život skončil, mladá dívka se však naučila se svým handicapem žít. Přestože má protézy, vůbec je nepoužívá. Běžné aktivity zvládá pomocí chodidel!

Inga se narodila v Novosibirsku a narodila se s aplazií, tedy vrozenou vadou končetin, při níž dochází k nevyvinutí orgánů. Do Spojených států se dostala díky adopci. Ve dvou letech si ji totiž vzali do péče Daniel a Jennifer Petry, kteří chtěli postižené dívence vytvořit milující domov. Někdo by kvůli takovému postižení na život zanevřel, Inga se však díky své podporující rodině naučila se svým handicapem žít a běžné aktivity zvládá pomocí chodidel. "Nohy používám k psaní, jím jimi, a dokonce i ráda vařím. Jsou dny, kdy už je toho na mě ale moc a potřebuji pomocnou ruku. Mám štěstí, že mám kolem sebe milující rodinu a skvělého přítele, který mi ve všem rád pomáhá," prozradila studentka práv.

Dívka se narodila bez rukou, vše zvládá pomocí chodidel:

Pomocí chodidel se dokáže také nalíčit, a dokonce hraje i na cello. "Mám doma protézy, za které jsem byla opravdu vděčná, ale časem jsem zjistila, že mi tak nevyhovují. Poradím si i bez nich," dodává dívka. Pro dvacetiletou Ingu tak její postižení nepředstavuje žádný problém a svůj život si užívá plnými doušky. Přesvědčte se ve fotogalerii!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

05•12•2020 Drama

Příspěvek sdílený Inga Petry (@ingadanielle),

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Nights with @vogue

Příspěvek sdílený Inga Petry (@ingadanielle),

 

 

Autor: Aneta Valešová