Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejošklivější žena světa: Podívejte se na její fotky od narození až do dospělosti

3. června 2021 | 06:00

Předkus s obrovskými koňskými zuby, zakalené oko, kostnatý obličej, extrémně vyzáblé tělo. Šestadvacetiletá Lizzie Velasquez opravdu není žádná krasavice, odvaha jí ale nechybí. Už od dětství si tak užila své. Vrstevníci dokážou být víc než krutí. A nejen ti. Paradoxně prý ale právě lidská zloba a nenávist změnily její život k lepšímu.

"Cítila jsem, jako kdyby mě někdo skrz počítačovou obrazovku napadl a dal mi pěstí. Myslela jsem si tenkrát, že si vybrečím oči," popisuje Lizzie své pocity, když si musela číst nenávistné příspěvky pod videem, které když jí bylo sedmnáct let, někdo umístil na YouTube s titulkem, že jde o nejošklivější ženu světa.

Mohlo by vás také zajímat: Víte, jak probíhá a jak moc náročná je transplantace tváře? Může se vůbec podařit?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

 

Mladá žena, která se narodila s vrozenou genetickou poruchou zvanou Marfanův syndrom, jež postihuje srdce, oči, kosti a brání jí přibrat na váze, je ale nakonec tomuto člověku vděčná. Díky němu se z ní totiž stala aktivní bojovnice proti šikaně, motivační řečnice a také spisovatelka. Na svém kontě má dokonce už dvě knihy.

"Konečně jsem objevila smysl svého života. Tohle budu dělat už navždy. Vím totiž, že nevyprávím jen svůj příběh, ale i příběh všech, kteří nějakou šikanou trpí. Vím, jaké to je být sražena na kolena a zase se zvednout. A nevzdám se až do konce," popisuje Lizzie svůj příběh v dokumentárním snímku s názvem Statečné srdce. Mladá žena je také velmi aktivní na sociálních sítích. Její profil sleduje na Instagramu více než 703 tisíc lidí.