Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Originální tradice v texaské porodnici: Mimina ve vánočních punčochách vás dojmou!

2. ledna 2020 | 06:00

Vánoce už sice skončily, pojďte se ale s námi podívat, jak originálně je už přes padesát let pojímá jedna porodnice. Děťátka, která se zde v adventním období narodí, oblékají dobrovolníci do vánoční punčochy, aby novopečené rodiče potěšili jejich největším dárečkem!

Methodist Hospital je texaská nemocnice, ve které se každý rok narodí stovky dětí. Na rozdíl od všech ostatních nemocnic se z této stává každý prosinec dílna samotného Santy. Novorozenci jsou krátce po narození oblékáni do vánočních punčoch a následně jsou předáni rodičům jako ten nejskvělejší dárek vůbec. 

Krásná tradice se v nemocnici drží už padesát pět let a inspiruje řadu dalších porodnic. Každý rok pomáhá na oddělení mnoho dobrovolníků, kteří novorozence oblékají ve velkém. Letošní miminka byla zastrčena v punčoše až po krk, děťátka z minulých let nosila ještě čepičky pro skřítky.

Tento originální nápad vykouzlil úsměv na tváři už mnoha šťastným rodičům, kteří si určitě uvědomují, že tato vánoční punčocha je tou nejkrásnější a nejcennější punčochou, kterou kdy v životě dostali. Na nejroztomilejší dárky z posledních Vánoc se podívejte v naší fotogalerii. 

Autor: Adéla Ondroušková