Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Díky červené rtěnce zvládla překonat rakovinu! Důležité je neztratit ženskost, říká

8. května 2019 | 06:00

Mastektomie má na psychiku ženy zásadní vliv. Při ztrátě prsu ztrácejí ženy často i sebevědomí a chuť do života. Laralee Anderson ale byla krásná před rakovinou prsu i během ní, a to díky červené rtěnce, která jí dodávala neustálý pocit ženskosti.

První, co Laralee napadlo, když si na pravém prsu našla dvě bulky, bylo pochopitelně onemocnění rakovinou. Lékaři jí vážnou diagnózu bohužel potvrdili a doporučili jí mastektomii. "Ani na minutu mě nenapadlo, že bych mohla umřít. Byla jsem odhodlaná bojovat," podotkla statečná Laralee. Rakovina jí před třemi roky vzala milovaného tatínka a teď jí chtěla vzít i veškerou ženskost. Proto boj nevzdávala a rozhodla se nemoc porazit!

Ve chvíli, kdy neměla žena ani jeden jediný vlas a čekala ji operace karcinomu prsu, začaly ji napadat špatné myšlenky. "Moje husté vlasy byly pryč, a ještě jsem měla přijít o prso. Představa, že si mě venku lidé pletou s mužem, mě děsila!" Laralee odmítala rakovině věnovat svou krásu a začala si malovat rty rudou rtěnkou. Lékařům a zdravotním sestřičkám vždy zlepšila pracovní den. "Říkali mi, že tak krásného člověka s rakovinou ještě nepotkali." 

Taktika, jak si udržet ženské rysy, ženě očividně vycházela. Rtěnku neodlíčila ani na dlouho plánovanou mastektomii, kterou nakonec zvládla skvěle. Výsledky prokazatelně ukazovaly, že Laralee zvítězila! "Vyhrála jsem, protože jsem to byla stále já. Stejná sebevědomá žena plná optimismu. Nesmíte se hroutit, to vás jen více oslabí," vzkazuje odvážná Laralee Anderson. 

Autor: Adéla Ondroušková