Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

To je hrdinka: Po znásilnění, smrti partnera a rakovině vychovává dvě děti s autismem

3. května 2019 | 06:00

Stephanie Hanrahan zažila opravdu krušné chvíle. Dětství neměla prakticky žádné a zradilo ji i vlastní zdraví. Poté, co se zamilovala do prince na bílém koni a porodila dvě děti, jí bylo oznámeno, že obě trpí autismem. Přes všechny tyto překážky je ale Stephanie dokonalou matkou i manželkou a rozdává ostatním lidem sílu.

Dvojnásobné mamince Stephanii Hanrahan trvalo dlouho, než se se svým osudem dokázala svěřit. Dlouho jí trvalo hlavně odpustit si vlastní vinu. Za špatné vzpomínky se styděla a byla velice uzavřená. Poté, co jí lékař oznámil, že dcera Campbell i mladší syn Eli mají oba autismus, nedokázala už tyto informace dál držet v sobě. 

"Můj život nebyl lehký, stejně jako životy mnoha dalších lidí. Nechtěla jsem si nikdy stěžovat. Jen jsem to nejspíš potřebovala s někým sdílet," dodala Stephanie. Osud se s mladou maminkou nemazlil už od jejích tří let, kdy se ji vlastní otec snažil otrávit. O pár let později byla obětí nemilosrdného znásilnění a za několik měsíců jí zemřel milovaný přítel.To ale nebylo všechno! Stephanie dvakrát porazila rakovinu a poté, co se zamilovala do prince, který jí konečně ukázal život z té lepší stránky, čekaly na ni dva komplikované potraty.

"Po tomhle všem jsem ale přece jen spokojená. Mám dvě nádherné děti, a i když se musíme prát s jejich náročným autismem, jsme všichni velice šťastní a spokojení." Stephanie je velkou inspirací pro řadu žen, ty se jí se svými špatnými zážitky začaly svěřovat. "Píšou mi, že jim můj životní příběh dává sílu, a v tom vidím největší účel toho, že jsem se veřejně svěřila se vším, co mě potkalo."

Autor: Adéla Ondroušková