Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smáli se jí na pláži kvůli bikinám a nadváze. Ona vzkazuje rodičům: Učte své děti pokoře!

29. dubna 2019 | 06:00

Shelly Proebstel si užívala svou dovolenou na Novém Zélandu, dokud nepotkala skupinu jízlivých mužů. Ti se smáli její plnoštíhlé postavě, na které měla titěrné bikiny. Sebejistá žena se ale nenechala zahanbit. Nebrala si servítky a neotesanou skupinku poslala k čertu!

"Jsem toho názoru, že krása není ve vzhledu, ale v duši," tvrdí Shelly, která byla obětí chlapských posměšků při letních radovánkách. Mladá žena si je své nadváhy vědoma a hodlá si ji ponechat. Na svá kila je prý dokonce pyšná. "Většina žen se snaží vypadat tak, jak si přejí ostatní. To ale není správné!"

Shelly se snaží změnit společnost. Podle ní by ženy či dívky měly nosit takové plavky, které uznají za vhodné, a to nehledě na to, jestli mají pár kil navíc. Mnoho dívek se řídí tím, co je v módě, a pokud do konkrétních trendů zrovna nezapadají, odnáší to jejich zdraví. "Přesně kvůli takovým mužům, kteří se mi smáli na pláži, existují bulimie a anorexie." 

Řada mladých žen totiž nemá tak vysoké sebevědomí, aby urážlivé poznámky ostatních lidí hodily za hlavu. Shelly proto prosí rodiče z celého světa, aby učili své děti laskavosti a pokoře ke všem typům lidí. K ošklivým, nemocným i těm při těle. "Každý z nás se cítí komfortně jinak a je potřeba, aby společnost začala respektovat naše pohodlí a neničila nám zdravé sebevědomí," dodala na závěr Shelly.

Autor: Adéla Ondroušková