Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Strie a celulitida? No a co! Vezměte si příklad z této matky tří dětí

8. února 2019 | 06:00

Máte už dost toho, jak se v dnešní době snažíme maskovat nedostatky a kvůli sociálním sítím vypadá všechno téměř dokonale? Pak vám představujeme čtyřiatřicetiletou Kanaďanku Sarah Nicole Landry, která se rozhodla své nedokonalé tělo po třech dětech neskrývat, a podpořit tak další ženy, aby se nestyděly za svou celulitidu a strie!

Sarah se stala matkou tří dětí v pouhých pětadvaceti letech. V roce 2013, po narození třetího dítěte, vážila téměř sto kilogramů, a přestože se jí podařilo zhubnout díky pravidelnému pohybu a změně jídelníčku téměř o polovinu, nikdy se při pohledu do zrcadla necítila příliš sebejistě. Její tělo nebylo tak pevné jako před těhotenstvím, objevily se strie a celulitida, která většině žen nahání hrůzu. 

Při pohledu na jiné, hubenější a pevnější ženy, které se Sarah jevily jako dokonalé, propadala depresím a cítila se jako "ta horší". Tento pocit se jí nelíbil, a proto se rozhodla přestat sledovat profily na sociálních sítích, které byly na první pohled dokonalé a kvůli kterým se cítila beznadějně. Místo toho začala sledovat účty, které jí pomohly změnit přístup v myšlení. Výsledek? Díky tomu je dnes sebejistější než kdykoliv předtím a ze svých nedokonalostí si už hlavu nedělá a nebojí se své tělo ukázat druhým. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

There are so many moments in our life that we pause and take a photo for. That vacation you saved up for. That new person you’re paired up with. That engagement. That wedding. That baby bump. That precious baby. That time you rocked your socks off at the gym and felt glorious. That time you and your girlfriends had a girls night. That time you got a new job, a new hair cut, a new car, a new home. ⁣ ⁣ We celebrate with photos. We capture the moments so we can encapsulate a feeling and cherish it forever. ⁣ ⁣ So why the hell would someone want to capture and remember being curled up in a messy bedroom with no makeup, unbrushed hair, a dirty mirror and a big freaking smile on her face? ⁣ ⁣ Because I need to capture this moment.⁣ ⁣ It is not small and meaningless. It is not unworthy or uneventful. ⁣ ⁣ I was alone and naked and surrounded by chaos (I mean, I’ve come to accept this is my life) but I sat down and admired how my body folded. I curled up and gave myself a hug. I smiled. In appreciation, in joy. I snapped a picture to remember this moment. ⁣ ⁣ Shame teaches us to hide. Pride teaches us to show off. Gratefulness teaches us to appreciate what we have. ⁣ ⁣ So in my spirit of gratefulness, I celebrate today. A moment worth capturing. As ordinary as it may seem, because it encapsulates a feeling that is most definitely extraordinary. ⁣ So I paused, and took a photo.

Příspěvek sdílený Sarah Nicole Landry (@thebirdspapaya),Led 28, 2019 v 7:45 PST

Tímto způsobem chce apelovat na jiné ženy, které se potýkají se stejným problémem a mají pocit, že kvůli pár striím jsou snad méněcenné. Vypadá to, že se jí to daří. Na jejím instagramovém profilu ji sleduje skoro sto sedmdesát pět tisíc fanoušků. Podívejte se do fotogalerie na snímky Sarah, která dokazuje, že i s nedokonalostmi, jako jsou celulitida a strie, je žena opravdu krásná:

Autor: Aneta Valešová