Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Ve 14 porodila dceru s mozkovou obrnou. Díky tomu ale žije!

28. prosince 2018 | 06:00

Štěstí v neštěstí měla tato žena v pouhých čtrnácti letech, kdy porodila své první dítě. Malá dcerka ji sice dostala ze závislosti na drogách a alkoholu, připravila jí ale těžkou zkoušku. Narodila se totiž s dětskou mozkovou obrnou!

Courtney Kroll byla do dvanácti let normální dítě, které se chovalo přiměřeně ke svému věku. S dvanáctým rokem života této holčičky přišly ale velké změny. Courtney se zapletla se špatnou partou dětí a začala své matce dělat starosti. Ze začátku kouřila marihuanu, později popíjela alkohol i užívala drogy. K tomu bohužel patřil i aktivní sexuální život a následky na sebe nenechaly dlouho čekat.

Její matka s životem své dcery sice absolutně nesouhlasila, čím víc ale zakazovala, tím víc Courtney vyváděla. Mladá Courtney nakonec ukradla své matce auto a utekla z domova. To ještě netušila, že svou matku bude brzy hodně potřebovat! Ve třinácti letech zjistila, že je těhotná, a miminko si chtěla nechat. Její matka ji kupodivu podpořila a dělala vše pro to, aby její dcera stihla dokončit základní školu. 

Dcera Courtney se narodila ve třicátém druhém týdnu těhotenství a následující dva měsíce strávila v inkubátoru. Kvůli komplikacím při porodu se holčička mladé mamince nenarodila zdravá. Lékaři zjistili, že trpí dětskou mozkovou obrnou. Ta je naprosto nezvratná!

Matka Courtney pomáhala oběma svým dívkám, co jí síly stačily, a i přes ty lži, krádeže, scény a drogy je pro svou dceru i vnučku pravou rukou a největší podporou. "Moje holčička mi zachránila život! Kdybych neotěhotněla, drogy bych brala stále a bůh ví, kde bych skončila," podotkla na závěr Courtney. Ta se nyní snaží své dceři přizpůsobit tak, aby dcera byla co nejspokojenější a nejšťastnější.

Autor: Adéla Ondroušková