Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejdojemnější chvíle celých Vánoc: Slepému chlapci se splnil sen!

22. prosince 2018 | 06:00

Matthew se narodil s duševním onemocněním, které už samo o sobě je pro život velkou komplikací. Není to ale všechno! Jeho život sužuje také slepota, se kterou se chlapec musí naučit žít. Jako každé dítě miluje Vánoce a Santu, proto ho jeho maminka k jednomu zavedla. Co se stalo pak, bylo neuvěřitelné!

Mista Wolf (41) je maminka Matthewa a jeho malé sestřičky. Žije se svým manželem v Texasu, kde své dvě děti vychovává. Matthew se narodil ve 24. týdnu těhotenství a přišel na svět jako dvojče svého brášky. Ten bohužel předčasný porod nepřežil. Matthew byl v nemocnici dalších 111 dní, které trávil bojem o svůj život. Narodil se slepý a později lékaři zjistili i poruchu autistického spektra. Chlapec je tedy bezpochyby naprosto odlišný a výjimečný.

Je to milý a usměvavý kluk, který se s cizími lidmi příliš nebaví a nemá rád velké změny. Zajímají ho věci, o které se děti v jeho věku běžně nezajímají. Jeden společný zájem se ale přece jen našel! Matthew, stejně jako všichni ostatní, miluje Santu Clause. Proto ho jeho maminka Mista za jedním vzala. Než svého syna pustila k Santovi, došla za ním nejdříve sama. "Je to autista a je slepý. Buďte prosím trpělivý," požádala Mista Santu.

Ten se beze slova zvedl, přišel k Matthewovi, sedl si k němu a pomalu s ním začal komunikovat. Dovolil chlapci, aby si nejdříve sáhl na jeho oči a pohladil jeho vousy. Později vzal chlapce do náruče a odnesl ho ke svým sobům. Matthewovi to vůbec nevadilo a nejevil žádné známky strachu! "Je to ten nejlepší Santa na světě. Syn je šťastný a plný dojmů," podotkla Mista.

Santa si s Matthewem ještě chvíli povídal a potom se omluvil, že má plno práce s výrobou dárků pro všechny děti na světě. Chlapec to pochopil a celou cestu domů nemluvil o ničem jiném než o svém setkání s milovaným Santou Clausem.

Autor: Adéla Ondroušková