Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Měla hlavičku jako kužel a vypouklé oči. Dlouho po porodu ji ani nechtěli ukázat matce!

29. října 2018 | 06:00

Lékaři tvrdili, že Amber čeká zdravé dítě, a Amber proto doufala, že na svět přivede další zázrak. Narodila se jí ale dcerka s vzácným syndromem. Rodiče mohou být rádi, že jejich dítě vůbec žije.

Amber Thibault byla z druhého těhotenství velmi překvapená. Druhé miminko čekala krátce poté, co porodila svého prvního syna Sawyera. Chlapec byl krásný, okatý a hlavně zdravý, a proto oba rodiče předpokládali, že jejich další dítě bude v pořádku. 

Celé těhotenství tomu také nasvědčovalo. Lékaři matce tvrdili, že je její plod zcela zdravý a že ze staršího syna udělají brzy velkého brášku. Amber i její partner Ray se na příchod jejich dcerky těšili a s žádnými komplikacemi nepočítali. Proto byli dost šokováni, když svou dceru viděli!

V den porodu šla Amber na císařský řez. Po vyndání dcery z bříška ji sestřičky okamžitě popadly a řvoucí ji beze slova odnesly na jiné oddělení. Amber měla strach. "Kam nesou mou holčičku? Nechápala jsem, proč mi ji neukázali, a Rayovi jsem přikázala, aby se od ní nehnul ani na krok!"

Po chvíli se Ray vrátil k Amber a oznámil jí, že dcera Halle není vůbec v pořádku. Její hlavička vypadala jako kužel, měla vypouklé oči a problémy s dýcháním. Holčička trpí Pfeifferovým syndromem, a tak byla převezena do specializované nemocnice. Tam jí vyřízli části lebky tak, aby byla hlavička kulatější a nepůsobila malé Halle nepříjemné tlaky a bolesti. 

"Pro mě je krásná a roztomilá. Ten, kdo se podívá do kočárku, je z Halle unešen. Je to náš andílek," dodala Amber. Její dcera je nyní v teple domova se svým starším bráškou a rodiči. Je to šťastné miminko, které ještě bohužel čeká mnoho operací. Doufejme ale, že potřebné zákroky Halle pomohou a ona bude mít co nejdelší a nejspokojenější život. 

Autor: Adéla Ondroušková